Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Bösendorfer Series: Camiel Boomsma

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Tip: reserveer een passe-partout voor de Bösendorfer Series 2021-2022, met de beste zitplaatsen en 10% korting. Een passe-partout is hier te bestellen, voorafgaand aan het eerste concert uit de serie op 23 september 2021.

Deze donderdagavond voor kerst laat Camiel solostukken van Felix Mendelssohn en de Nederlandse componist Gerhard Hamm (1835-1904) uit onze Bösendorfer Imperial Grand klinken. In de Lieder ohne Worte van Mendelssohn speelt de pianist de ‘gezongen’ melodie en laat de inhoud van de liederen over aan de verbeelding van de luisteraar. Voor en na de pauze speelt Camiel zijn geliefde Chopin en Schubert. Ondanks de grote verschillen in muzikale achtergrond zijn de componisten volgens Camiel opmerkelijk eensgezind. Beiden creëerden prachtige, uitgebalanceerde melodieën voor piano en laten het instrument meer zingen dan wie dan ook.

Camiel Boomsma’s spel is gevoelig en indringend. Wanneer hij speelt, vertelt hij een muzikaal verhaal. Zijn leven als musicus staat volledig in het teken van de zoektocht naar de binnenkant van muziek. Hij wordt geprezen door de internationale pers en publiek voor zijn opmerkelijke volwassenheid, zijn uitzonderlijk mooie klank en zijn unieke toucher.

Bösendorfer Series 2021-2022:
-23 september: Anna Fedorova
-25 november: Nino Gvetadze
-23 december: Camiel Boomsma
-17 februari: Ralph van Raat
-7 april: Yang Yang Chai
-12 mei: Marietta Petkova
-9 juni: Eliane Rodrigues

Programma:
G. Hamm: Bagatellen Op.12
F. Mendelssohn - Lieder Ohne Worte:
- Op.19 No.6
- Op. 30 No.1
- Op. 30 No.6
F. Chopin- Nocturnes: Op.55 No.1 en No.2
F. Schubert Sonate No.22 in A-majeur, D959Bösendorfer Series Camiel Boomsma

Camiel Boomsma

Camiel Boomsma vergaart bekendheid door het spelen van een eigenzinnig repertoire. De pers beschrijft zijn spel als gevoelig, indringend en diepzinnig.