Cohda Kwartet en Nyk de Vries

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

In het weekend van 28 en 29 augustus trekken Nyk de Vries en de vier blokfluitisten van het Cohda Kwartet met een bijzonder programma van muziek en gedichten langs de Friese elf steden.

Het eerste concert vindt plaats op zaterdagochtend in theater de Bres in Leeuwarden. Via bijzondere locaties als het museum Houtstad-IJlst en het expeditieschip van Willem Barentsz in Harlingen eindigt het gezelschap zondagavond in Dokkum.

Nyk de Vries
Nyk de Vries is dichter, schrijver en muzikant. Sinds 2019 is hij Dichter fan Fryslân. Hij treedt regelmatig op, veelal ondersteund door muziek. Dit voorjaar verscheen de speciale Friestalige bundel met ultrakorte verhalen 'It bêste fan Nyk de Vries - humor út de Walden' met prachtige illustraties van Willie Darktrousers. Zijn gedichten verschijnen met regelmaat in de krant en met filmer Herman Zeilstra maakt hij korte poëziefilms o.a. voor Omrop Fryslân.

De concerten van het Cohda Kwartet staan bekend om hun afwisselend karakter en gevarieerde programma’s. Samen zetten zij een voorstelling neer waarin muziek en poëzie samensmelten en die het publiek een unieke ervaring bezorgt.