Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als u een reservering heeft voor die periode hoort u in de loop van de komende week wat dit voor uw reservering betekent.

AD MOSAM: Messiah

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Met trompetten, pauken, orkest, koor en een topcast aan solisten brengt Ad Mosam BaRock een hoogwaardige barokuitvoering van Händels Messiah. Het oratorium, bestaande uit drie delen, wordt integraal uitgevoerd. Prijzende koren, schallende trompetten en bezinnende aria’s begeleiden het levensverhaal van de Messias, van profetie en geboorte tot de wederopstanding.

Ad Mosam BaRock schijnt een nieuw licht op Händels meesterwerk en gaat in een frisse uitvoering opnieuw op zoek naar de dramatische kwaliteit van het inmiddels wereldberoemde oratorium. De teksten uit het Oude- en Nieuwe Testament zijn voor deze uitvoering samengebracht door librettist Charles Jennens. Ze zijn niet alleen een tijdloze vertelling maar vooral een spannend beleving voor het oor en de ziel.

The Messiah van G.F. Händel (1685 -1759) is hét meesterwerk van deze bekende in Duitsland geboren Engelse barokcomponist én het mooiste kerstoratorium dat we kennen. De populariteit van dit oratorium zit voor de volle honderd procent in de aanstekelijke en veelal feestelijke muziek van Händel, die ons nog steeds diep weet te raken.

Uitvoerenden:
Lore Binon, Sopraan

Dave ten Kate, Alt

Mitch Raemaekers, Tenor

Wolf Matthias Friedrich, Bas

AD MOSAM BaRock, koor en orkest o.l.v. Huub EhlenGeorg Friedrich Händel Händel: Messiah AD MOSAM Kerstconcerten

AD MOSAM

Het in Sittard gevestigde, maar internationaal samengestelde barokensemble AD MOSAM is een ensemble van hoog niveau met gespecialiseerde instrumentalisten, solisten en een professioneel koor. Of het nu onbekende barokke juweeltjes zijn of de grote bekende werken, in de expressieve uitvoeringen klinkt hun passie voor muziek en liefde voor het publiek.