Puccini in de Martini - met dirigent Daniel Rouwkema

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Een groots en feestelijk concert in de Martinikerk in Groningen onder leiding van dirigent Daniel Rouwkema. Hoogtepunt is de 'Messa di Gloria' van Puccini.

Hiermee viert de dirigent zijn eigen jubileum, maar herdenken we ook dat Puccini honderd jaar geleden is overleden. Dat geldt ook voor de Engelse componist Stanford, waarvan het Magnificat in C klinkt in een arrangement met orkest. Als kroon op het concert klinkt het 'Coronation Te Deum' van Walton.

Voor dit feestelijke concert is een groot koor gevormd van omstreeks 125 zangers. Het is een bijzondere samenwerking tussen Choral Voices uit Groningen, Vocation uit Grijpskerk, Magnificat uit Emmen en Chorale Haganum uit Den Haag. Daarnaast zingen projectzangers mee uit oa Utrecht en Nijmegen. Al deze koren en zangers staan regelmatig onder leiding van dirigent Rouwkema.

Bijzonder is ook dat er extra aandacht gegeven zal worden aan mensen met een auditieve beperking, in het kader van Werelddovendag. Zij krijgen een bijzondere ervaring om deze speciale uitvoering op een andere manier te beleven. Voor mensen met een laag besteedbaar inkomen zijn 50 'social seats' beschikbaar. Want klassieke muziek en koorzang moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Uitvoerenden:

Koor:

Choral Voices

Vocation

Vocaal Ensemble Magnificat

Chorale Haganum

Gastzangers

Orkest: Het Promonade Orkest website

Dirigent: Daniel Rouwkema website

Programma:

Sir Charles Villiers Stanford – Magnificat en Nunc Dimittis in C major (1909) – koor, orgel en orkest

Sir William Walton – Spitfire Prelude and Fugue (1942) - orkest

Sir William Walton – Coronation Te Deum (1953) – dubbelkorig koor, orgel en orkest

Giacomo Puccini – Messa di Gloria (1880) – koor en orkest

Geen pauze


Data en locaties

Kies een datum om kaarten te reserveren.

Daniel Rouwkema