Orlando Festival 2017

Limburg, Diverse locaties, donderdag 10 - zondag 20 augustus 2017

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Orlando Festival voor nieuwe data.

Info

U kunt uw entreekaarten voor de namiddag- en avondconcerten reserveren via de losse concertpagina's (zie button ALLE DATA).
Wilt u een volledige festivaldag met overnachting op het prachtige klooster Rolduc (incl. maaltijden en concerten) meemaken? U kunt hiervoor reserveren via de website van het Orlando Festival. Klik hier voor meer informatie.

Liefhebbers van kamermuziek die niet (meer) aan actieve muziekbeoefening doen, kunnen hun hart ophalen op het Orlando Festival. De bijzondere sfeer, de unieke locatie en de prachtige Zuid- Limburgse omgeving maken van het Orlando Festival een unieke ervaring! Kom één dag langs op Rolduc, boek meerdere dagen op het festival of bezoek een van de prachtige concerten.

De prachtige concerten worden verzorgd door 26 musici uit Nederland, België, Duitsland, Canada, de Verenigde Staten, Engeland, Polen en Rusland. Gerenommeerde ensembles zoals het Osiris Trio en het Rusquartet (Moskou) zullen veelvuldig concerteren, lessen en masterclasses geven. De soloblazers die in 2016 zeer succesvol deel uit maakten van het Orlando Festival en van de Gruppo Montebello komen allen terug in 2017.

De programmering van de concerten in Zuid Limburg en omstreken wordt gekenmerkt door een zeer grote variatie in het aanbod van interessante kamermuziek, in hoogkwalitatieve uitvoeringen. Er zijn 12 avondconcerten, 10 middagconcerten en meer dan 20 regioconcerten!

Het repertoire van Orlando bestrijkt 4 eeuwen, van Bach via de klassieken zoals Haydn, Mozart, Beethoven en Schubert naar de romantiek met werken van Brahms en Tsjaikovski tot de belangrijkste componisten van de 20ste eeuw, zoals Bartok, Stravinsky, Messiaen en Stockhausen en uitmondend in nieuwe werken, geschreven in de 21ste eeuw.