Photonen Vocaal Ensemble

Amsterdam, De Waalse Kerk, zaterdag 21 april 2018, 20:15 - 22:45 uur

Info

Noord-Amerika kent een bruisende koortraditie. De laatste jaren hebben componisten ook hier het repertoire verrijkt, zoals Eric Whitacre. Van hem klinken Three Flower Songs, die hij nog tijdens zijn studie componeerde op gedichten van Dickinson, GarcĂ­a Lorca en Waller. Van de in Noorwegen geboren maar al geruime tijd in de VS werkzame Ola Gjeilo zingt Photonen Unicornis Captivatur, op een sprookjesachtige laat middeleeuwse tekst uit de Codex Engelberg, en Northern Lights.

Een heel eigen inspiratiebron vormen spirituals. Photonen zingt er enkele in een spannend arrangement door Ken Burton. Speciaal voor dit concert arrangeerde Jeroen Spitteler Lay this body down. Dezelfde spiritual diende componist David Lang als inspiratiebron voor Oh Graveyard.

Uiteraard ontbreken de grote meesters van de Amerikaanse koormuziek niet: Four Motets van Aaron Copland vormen een hoogtepunt uit de koortraditie. To be sung on the water van Samuel Barber is daarbij een prachtige, meditatieve aanvulling.

Couleur Vocale
Dit concert is onderdeel van de serie Couleur Vocale 2018. Couleur Vocale is een concertserie van de Waalse Kerk dat zich specifiek richt op de beste kamerkoren en vocale ensembles uit (de regio) Amsterdam. Om deze koren facilitair en publicitair een steun in de rug te geven - en 'en passant' onze positie als podium voor vocale muziek verder te versterken - slaan wij de handen ineen met deze concertreeks. In het seizoen 2018 laten 10 deelnemers in evenveel concerten zien wat zij in huis hebben. Meer weten over Couleur Vocale en de deelnemende koren? Klik dan hier.