Vrouwenkoor Nordlys: Sound & Silence

Amsterdam, De Waalse Kerk, zaterdag 23 november 2019, 20:15 - 22:15 uur

Info

Zoals u van Nordlys gewend bent, zetten we de schijnwerpers op in Nederland veelal nog niet gehoorde, hedendaagse koormuziek. In het programma Sound & Silence staan werken centraal met een bijzondere bezetting.

Knut Nystedt's 'Suoni' (Sound) en de ‘Winter Cantate nr. 2’ van Vincent Persichetti zijn allebei geschreven voor vrouwenkoor, fluit en marimba. Daarnaast ook het stuk ‘Little Tree’ (voor vrouwenkoor en marimba) van Judith Weir. Deze stukken worden aangevuld met o.a. een selectie uit ‘Elementer’ van Bjørn Kruse, ‘Ademtocht’ van Ymkje de Boer en ‘Silence’ van Kevin Memley. Kortom, een oorstrelend programma.

Nordlys is een projectkoor van ervaren en ambitieuze amateurzangeressen. We brengen verschillende uitdagende programma's met werk van componisten van hedendaagse klassieke muziek uit Noord-Europa, maar ook uit andere streken. We zingen regelmatig liederen die niet vaak worden uitgevoerd in Nederland en hopen zo deze muziek de aandacht te geven die zij verdient.

'Nordlys' (Noors en Deens) betekent noorderlicht, aurora borealis - een indrukwekkend natuurverschijnsel in de landen waar onze muziek grotendeels vandaan komt. Het koor is een initiatief van dirigente Ulrikke Reed Findenegg (oorspronkelijk uit Noorwegen), die in 2011 de Stichting Vrouwenkoor Nordlys oprichtte.

Couleur Vocale
Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2019, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk.