Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Damask Vocal Quartet: Little Match Girl Passion

Amsterdam, De Waalse Kerk, vrijdag 20 maart 2020, 20:15 - 22:45 uur

Info

Damask presenteert een krachtig muzikaal programma voor in het Paasseizoen. Ze koppelen daarin enkele van de meest prachtige en diepgaande Amerikaanse melodieën uit diverse spirituele tradities - Shaker, Quaker, slavenliederen - met een modern meesterwerk: David Langs Little Match Girl Passion voor vier zangers, die elk percussie spelen.

Dit indrukwekkende stuk vertelt het verhaal van Hans Christiaan Andersen over de dood van een onschuldig meisje, in de vorm van een passie naar het voorbeeld van Bach, met koraal-achtige secties die haar toestand beschouwen, een 'evangelische' verhaalstructuur en een aangrijpend slotkoor. Dit contemplatieve werk, uitgevoerd zonder pauze, raakt luisteraars van jong tot oud en is een waardig contemporain tegenhanger van het in Nederland welbekende passie-repertoire.

Damask Vocal Quartet
De Amerikaanse sopraan Katharine Dain, de Franse mezzosopraan Marine Fribourg, de Britse tenor Guy Cutting en de Canadese bariton Drew Santini werken sinds 2014 vanuit Nederland samen als het vocaal kwartet Damask.

In het najaar van 2018 bracht Damask haar eerste volledige album uit, getiteld O Schöne Nacht, dat ze presenteerden in De Waalse Kerk. Op het lovend ontvangen album staan 19de-eeuwse kwartetten van Brahms, Herzogenberg en Jenner opgenomen met pianiste Flore Merlin op een Streicher piano uit dezelfde periode. De opname is een samenwerking met producent Frerik de Jong van 7 Mountain Records.