Combattimento & Matthijs Koene – Flûte Pastourelle

Amsterdam, De Waalse Kerk, vrijdag 16 oktober 2020, 21:00 - 22:00 uur

Info
Tickets
Vragen

Solist Matthijs Koene wordt internationaal gezien als een van de meest vooraanstaande panfluitisten van deze tijd. Hij is met name bekend als ambassadeur van nieuwgecomponeerd repertoire, maar in dit programma vormt vooral de traditionele verbinding van de panfluit met het pastorale thema het uitgangspunt. Het lijkt er bijvoorbeeld sterk op dat Georg Philipp Telemann in zijn orkestsuite met een solistische flute pastorelle aan de panfluit gedacht heeft. Dit virtuoze werk vormt het uitgangspunt van een programma waarin Matthijs Koene en Combattimento elkaar op een bijzondere wijze ontmoeten.

Heel apart is ook het tripelconcert van Christoph Graupner geschreven voor drie “d’amore”-solo-instrumenten: viola d’amore, oboe d’amore en flûte d’amour” (panfluit). Het programma zit vol van dit soort verrassingen, van een imitatie van de Poolse doedelzak (Schmelzer), een echte sonate voor panfluit (Chédeville) tot twee spannende eigentijdse werken voor zowel panfluit solo (Manneke) als panfluit met strijkers (Meijering).

Coronamaatregelen
Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wij moedigen het gebruik hiervan van harte aan. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!

Uitvoerenden:
Solist: Matthijs Koene
Combattimento:
Bram Kreeftmeijer – hobo
Cynthia Freivogel & Quirine van Hoek -viool
Marjolein Dispa – altviool
Diederik van Dijk – cello
Erik Olsman – contrabas
Sören Leupold – chitarrone
Pieter Dirksen – clavecimbel

Programma:
Georg Philipp Telemann (1681-1767)
Suite in Es-groot, voor flûte pastourelle [panfluit], strijkers en bc, TWV 55: Es2
Johann Friedrich Fasch (1688-1758)
Sonata in d-klein, voor strijkers en bc, FaWV N:d3
Christoph Graupner (1683-1760)
Concerto in G-groot, voor flûte d’amour [panfluit], oboe d’amore, viola d’amore, strijkers, bc,
GWV 333
Daan Manneke (1939)
Faux-Bourdon (rev. 1997), voor panfluit solo
Johann Heinrich Schmelzer (c.1622-1680)
Polnische Sackpfeifen, voor twee violen & bc
Nicolas Chédeville (1705-1782)
Sonata I (uit Il Pastor fido) in C-groot, voor panfluit & bc
Johann Gottlieb Janitsch (1708-1763)
Sonata da chiesa nr. 5 in c-klein, voor hobo, viool, altviool & bc
Chiel Meijering (*1954)
Salute, voor panfluit, strijkers & clavecimbel


Agenda


Combattimento

Combattimento

Energiek, vurig, stijlbewust: zo kan men de speelstijl van Combattimento omschrijven. Het op een levendige en toegankelijke manier presenteren van bekende en onbekende werken uit de Barok: dat is het grote doel.