Bachfestival Dordrecht: Concerto per flauto - Erik Bosgraaf en Ensemble Cordevento

Dordrecht, Buitenpodium Energieplein, zaterdag 26 juni 2021, 17:00 - 18:10 uur

Info

Let op: dit programma maakt verplicht onderdeel uit van het protocol 'Testen voor toegang'. Dit houdt in dat u ofwel volledig gevaccineerd dient te zijn (en dit kunt aantonen via de CoronaCheck app of een papieren vaccinatiebewijs) of een recente negatieve coronatest nodig heeft om toegang te krijgen tot dit concert. Aanmelden voor deze test kan alleen via de website www.testenvoortoegang.org.

De muzikale avonturier en blokfluitist Erik Bosgraaf bewandelt samen met ‘zijn’ ensemble Cordevento nieuwe paden met verschillende bewerkingen voor blokfluit van J.S. Bach. Geen hedendaagse composities tussendoor, geen nieuw geschreven bruggen dit jaar, maar alleen Bach. Echter, wel in een ander jasje, want hoewel Bach veel voor blokfluit had kunnen schrijven, zullen we geen blokfluitconcerten terugvinden in zijn oeuvre.

Nou, laat dat dan maar aan Erik Bosgraaf over. Hij zette zijn tanden in verschillende werken en arrangeerde deze voor zijn instrument. We staan in voor een uitvoering zoals we dat alleen van Erik kunnen verwachten. En er zijn weinig musici waar we zo onze handen voor in het vuur durven steken.

Erik Bosgraaf is een graag geziene gast op Bachfestival Dordrecht. Vorig jaar speelde hij onder andere ‘Thin Air’, de speciaal geschreven compositie van Calliope Tsoupaki voor Festivals for Compassion. Maar ook in de jaren daarvoor was Erik te gast als solist of als de master in een masterclass. Hij mengt zonder enige moeite elektronische muziek door Vivaldi, improviseert rondom jazzy thema’s en stapt altijd graag uit zijn comfortzone. Hedendaags of oude muziek, Erik speelt het altijd alsof zijn leven er van afhangt.