Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Orlando Festival: Barok en romantiek omhullen een tachtigjarige en een baby

Wittem, Kloosterbibliotheek Wittem, zondag 15 augustus 2021, 20:00 - 22:00 uur

Info

Orlando vernieuwt, verrast én houdt tradities in ere: dit is alweer het vierde fagotconcert van Vivaldi, altijd met Dorian Cooke en altijd in Wittem. Wordt vervolgd, er zijn er nog 33.

James Austin Smith zat niet stil in de afgelopen -door corona beheerste- periode en ondernam een studiereis naar voormalig Oost-Duitsland, op zoek naar onbekend twintigste-eeuws repertoire voor zijn instrument, de hobo. Zijn ontmoeting met componist Siegfried Thiele leidde spontaan tot een nieuwe compositie, opgedragen aan James. Dirk Luijmes brengt een eerbetoon aan Jan Pieterszoon Sweelinck die 400 jaar geleden stierf en Mikhail Nemtsov vervolgt de cyclus van Bach suites voor violoncello solo. Rusquartet begint aan hun Brahms cyclus op Orlando met diens eerste gepubliceerde strijkkwartet (na minstens 15 vroege kwartetten vernietigd te hebben), voorafgegaan door het expressieve blaastrio van Rudolf Escher.