AD MOSAM: Messiah

Afgelast

Weert, Martinuskerk, vrijdag 17 december 2021, 19:30 - 22:45 uur

Info

Met trompetten, pauken, orkest, koor en een topcast aan solisten brengt Ad Mosam BaRock een hoogwaardige barokuitvoering van Händels Messiah. Het oratorium, bestaande uit drie delen, wordt integraal uitgevoerd. Prijzende koren, schallende trompetten en bezinnende aria’s begeleiden het levensverhaal van de Messias, van profetie en geboorte tot de wederopstanding.

Ad Mosam BaRock schijnt een nieuw licht op Händels meesterwerk en gaat in een frisse uitvoering opnieuw op zoek naar de dramatische kwaliteit van het inmiddels wereldberoemde oratorium. De teksten uit het Oude- en Nieuwe Testament zijn voor deze uitvoering samengebracht door librettist Charles Jennens. Ze zijn niet alleen een tijdloze vertelling maar vooral een spannend beleving voor het oor en de ziel.

The Messiah van G.F. Händel (1685 -1759) is hét meesterwerk van deze bekende in Duitsland geboren Engelse barokcomponist én het mooiste kerstoratorium dat we kennen. De populariteit van dit oratorium zit voor de volle honderd procent in de aanstekelijke en veelal feestelijke muziek van Händel, die ons nog steeds diep weet te raken.