Bachfestival Dordrecht 2022: Dagprogramma 19 juni

Dordrecht, Diverse locaties, zondag 19 juni 2022, 09:30 - 21:00 uur

Info

Op de tweede festivaldag van het Bachfestival Dordrecht 2022 kunt u genieten van drie programma's: een muzikale Biesboschwandeling met poëzie, de Boerencantate van Bach in context en een wereldpremière op het Bachorgel. Reserveer nu een dagkaart met Early-Bird korting.

Muzikale Biesboschwandeling met poëzie (09.30 uur, locatie Bieboschcentrum Dordrecht)
Wandel mee met de winnaar van de Grote Poëzieprijs (nog niet bekend ten tijde van de plaatsing van dit programma) en Classic Young Master winnaars Anneke Attema, contrabas en Lisa Schreiber, saxofoon. Het Bachfestival Dordrecht geeft veel ruimte aan jonge musici om zich te ontwikkelen in de muziekpraktijk. In dit programma gaan de twee jonge musici aan de slag met poëzie, welke muziek van Bach past bij welk gedicht? Ook hedendaagse klanken passen goed bij de natuur en het gesproken woord. Een heerlijke ochtendwandeling waar je rustig de dag met kunt beginnen. Absolute tip van de artistiek leider!

Boerencantate in context (13.00 uur, locatie ntb)
Wereldlijk op zondag! In dit programma schotelen we je de Boerencantate van Bach voor. En wat een heerlijke maaltijd zal het worden. Klaartje van Veldhoven (sopraan), Mattijs van de Woerd (bariton), Renée Bekkers (accordeon) en Pepijn Meeuws (cello) brengen de z.g. Boerencantate (BWV 212) in context. Een soort miniopera waar je wordt meegenomen naar het platteland van drie eeuwen geleden.

Wereldpremière op het Bachorgel (20.00 uur, Grote Kerk)
Het Bachorgel, in de schitterende Grote Kerk in Dordrecht, neemt elke editie van het Bachfestival een prominente plek in. Dat is ook niet zo vreemd want stiekem zijn we een beetje verliefd op dit instrument. Deze koningin der instrumenten is niet alleen maar historisch interessant, maar is van blijvende invloed op moderne en hedendaagse muziek. Daarom laten we elke editie een nieuw werk schrijven, speciaal voor het Bachorgel. Dit keer valt de eer aan Componist des Vaderlands Martin Fondse. Een muzikale verbinder, improvisator, componist en muzikale duizendpoot. Hij schrijft nieuw werk vanuit het gedachtegoed van J.S. Bach, geeft ruimte aan improvisatie en de fantasie van het moment en omgeeft dit door eigen werk en origineel werk van J.S. Bach.