Cello OpMaat: Moving Art - Club Classique

Dordrecht, Cinema The Movies, zaterdag 28 mei 2022, 20:00 - 21:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Dordt in Cello voor nieuwe data.

Info

Het ‘’tableaux vivant’ werd populair in de dertiende eeuw: gekostumeerde figuren poseerden samen in een symbolische opstelling te midden van decorstukken en beeldden zo een bestaand schilderij of een mythologisch tafereel uit. In de 18e eeuw ontwikkelde het genre zich tot een gezelschapsspel dat bij de gegoede burgerij een geliefde vorm van amusement werd.

Het gezelschap ‘Club Classique’ brengt de ‘tableaux vivants’ opnieuw tot leven en geeft er bovendien een eigentijdse twist aan, want deze mythische voorstellingen komen op film in beweging!

Club Classique staat onder leiding van Leonard Besseling, cellist van het Concertgebouworkest. Terwijl zes schilderijen langzaam tot leven worden gewekt, laten de musici van Club Classique je zien, horen en voelen dat muziek anders klinkt als er een dieper begrip ontstaat voor de schilders en componisten die de kunstwerken tot stand brachten. Hun muziek prikkelt alle zinnen en laat zichtbare, hoorbare en voelbare dwarsverbanden ontstaan. Een magische voorstelling!

Dit programma is onderdeel van het eendaagse festival Cello OpMaat. Cello OpMaat, is een aantrekkelijk en toegankelijk dagprogramma vol cellomuziek, als opmaat naar de volgende editie van festival Dordt in Cello in 2023. Een programma waarin alle publieksgroepen iets van hun gading kunnen vinden, met educatie, ontmoeting en beleving en tal van muzikale, theatrale en dichterlijke activiteiten.