Cantateprogramma met Bach Ensemble Amsterdam

Amsterdam, Singelkerk, zaterdag 3 juni 2023, 20:00 - 22:30 uur

Info
Reserveer nu
Contact

We verheugen ons verheugen op het laatste programma van dit lustrumseizoen. Voor ons concert in juni heeft onze fluitiste Suzan van Dieren een prachtig cantateprogramma samengesteld met – natuurlijk – enkele van Bachs hoogtepunten voor fluit.

We voeren onder andere de cantate ‘Was Gott tut, das ist wohlgetan’ (BWV 99) uit. Deze cantate componeerde Bach in een periode dat hij waarschijnlijk een zeer talentvolle fluitist tot zijn beschikking had, met alle goede gevolgen van dien. Daarnaast staan de cantate 'Jesu, der du meine Seele' (BWV 78) op het programma en de koraalcantate ‘Mache dich, mein Geist, bereit’ (BWV 115). Deze laatste bevat de ontroerende aria ‘Bete aber auch dabei’ waarin de sopraan niet alleen door fluit prachtig wordt begeleid, maar ook door een violoncello piccolo. Het belooft dus een prachtige avond te worden voor alle (fluit)liefhebbers!

Uitvoerenden:

Bach Ensemble Amsterdam

Sopraan: Janneke Stoute

Alt: Rosina Fabius

Tenor: Adriaan de Koster

Bas: Michiel Meijer

Programma:

Met o.a:

J.S. Bach - Was Gott tut, das ist wohlgetan (BWV 99)

J.S. Bach - Jesu, der du meine Seele (BWV 78)

J.S. Bach - Mache dich, mein Geist, bereit (BWV 115)Bach Ensemble Amsterdam

Bach Ensemble Amsterdam staat onder leiding van Paulien Kostense (orkest) en Michiel Meijer (koor). Het ensemble heeft als doel barokmuziek op authentieke wijze uit te voeren.


Uitgelicht