Niek Baar (viool), Dana Zemtsov (altviool), Ella van Poucke (cello), Ben Kim (piano)

Rhenen, Cunerakerk, zaterdag 11 november 2023, 20:00 - 22:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Ella van Poucke voor nieuwe data.

Info

Niek Baar studeerde aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn bij Stephan Picard waar hij in juli 2016 afstudeerde met de hoogst mogelijke score. Hiervoor studeerde Niek bij Peter Brunt en Philippe Graffin aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij Christoph Poppen in München.

Niek Baar maakte zijn debuut als solist op 16-jarige leeftijd met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook nam hij met succes deel aan verschillende internationale en nationale concoursen, waaronder het Oscar Back Concours 2018. Deze bijzondere prestaties leiden naar uitnodigingen voor bijvoorbeeld het Gergiev Festival te Rotterdam en het Bach Festival Dordrecht. Niek bespeelt een viool gebouwd door Carlo Bergonzi uit 1729, ter beschikking gesteld door de Tjardus Greidanus Stichting.

Dana Zemtsov werkt aan een glanzende carrière. Als een van de meest veelbelovende altvioolsolisten van haar generatie, won Dana al vele competities. Hoogtepunten uit vorige seizoenen zijn: haar vertolking van Bartóks altvioolconcert in het Concertgebouw (Grote Zaal), kamermuziekoptredens met Janine Jansen en Martin Frost tijdens Internationaal Kamermuziek Festival (Utrecht) en een recital in Carnegie Hall (New York). Dana werd geboren in 1992 in Mexico-Stad. Met 5 jaar kreeg zij haar eerste muzieklessen van haar grootmoeder en ouders, beiden altviolist (Mikhail Zemtsov en Julia Dinerstein). Ze studeerde aan het Haagse Koninklijk Conservatorium bij Hans Scheepers. Op haar twaalfde stapte ze over naar altviool. Recentelijk tekende ze een exclusief platencontract met Channel Classics Records voor drie cd’s, waarvan de eerste twee – de solo-cd ‘Enigma’ en ‘Romantic Metamorphoses’ met pianiste Cathelijne Noorland – zeer goed zijn ontvangen. Onlangs heeft Dana haar derde cd opgenomen met het Ests Nationaal Orkest in Tallinn en met dirigent Daniel Raiskin. Dana staat regelmatig op grote internationale podia zoals het Concertgebouw (Amsterdam), De Doelen (Rotterdam), Filharmonie van Sint-Petersburg, Opera Hall (Tel Aviv), en Carnegie Hall (New York). Dana speelde kamermuziek met gerenommeerde musici als Janine Jansen, Giovanni Sollima, Martin Frost, Ilya Gringolts en pianist Boris Berezovsky.

Ella van Poucke, geboren in Amsterdam in 1994, is een van de meest vooraanstaande cellisten van haar generatie. Winnaar van de prestigieuze Premio Chigiana 2017 en onlangs bekroond met de Grachtenfestivalprijs, behoort de 26-jarige Nederlandse celliste tot de top van de huidige generatie cellisten. Ze is de eerste prijswinnaar van het Internationale Isang Yun celloconcours 2015, de Leopoldinum Award 2015, Prix Nicolas Firmenich 2013, Elisabeth Everts Award 2014, Prix Academie Maurice Ravel 2012, Nederlands Musicus van het Jaar 2012, eerste prijs winnaar van de Prinses Christina Competition en ontvanger van de speciale prijs 'erkenning van een uitstekende prestatie' bij de Grand Prix Emanuel Feuermann 2014. Na haar debuut in het Concertgebouw op 10-jarige leeftijd trad ze op in alle grote zalen van Nederland, in vele topzalen in Europa en in de VS en Azië.

De Amerikaanse pianist Benjamin Kim (1983) wordt gezien als één van de meest veelbelovende pianisten van zijn generatie. Na het winnen van het beroemde ARD Concours in München (2006) kwam Ben onder internationale aandacht en begon zijn carrière een serieuze vorm aan te nemen. Ben gaf vele concerten in de VS, Europa en Oost-Azië. Terwijl Ben zijn eerste soloconcert gaf op acht jarige leeftijd, en zijn debuut als solist met orkest toen hij twaalf was, had hij ook interesses voor andere dingen zoals mathematiek en schrijven. Toch besloot hij zijn pianostudie voort te zetten en sloot hij op 20-jarige leeftijd zijn bachelor studie af bij Leon Fleisher. Vervolgens bleef Ben bij Fleisher studeren. Ben was ook één van de zeven pianisten die werd uitgenodigd bij de International Piano Academy, waar hij tussen 2005 en 2007 studeerde bij o.a. Martha Argerich. Hij is actief als solist, docent en kamermusicus.

Programma
Gustav Mahler (1860 – 1911) - Piano Quartet in a minor
Clara Schumann (1819 – 1896) - Romanzen, Op. 22
Florence Price (1887 – 1953) - Clouds for Piano
Rebecca Clarke (1886 – 1979) - Epilogue for Cello and Piano
Henri Vieuxtemps (1820 - 1881) - Capriccio 'Hommage a Paganini', Op. 9
Pablo de Sarasate (1844 -1908) - Romanza Andalusa for Violin and Piano
Gabriel Fauré (1845 – 1924) - Piano Quartet no. 1, Op. 15

Prijzen
Volwassenen € 30
CJP/student € 15
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.