Klassiek in 't Veen: Cello kwartet

Valthermond, Concertboerderij d’Rentmeester, zondag 9 juni 2024, 15:00 - 17:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Klassiek in 't Veen - Drenthe voor nieuwe data.

Info

De beroemde 5 de Bachianos Brasileiras van Villa Lobos schreef de componist voor een orkest van alleen maar celli die een sopraan begeleiden. En de 12 cellisten van de Berliner Philharmoniker zijn al sinds hun eerste optreden in 1972 zeer geliefd. Wij prijzen ons daarom gelukkig dat 4 cellisten van het Noord Nederlands Orkest samen als kwartet optreden in het laatste concert van dit seizoen van Klassiek in ’t Veen. Het

ensemble laat horen waarom we de cello zo’n prachtig instrument vinden. En waarom het antwoord op de vraag wat er mooier is dan een cello luidt: vier celli.

Noëlle Weidmann-Ercan is geboren in Metz (Frankrijk). Op vijfjarige leeftijd begint ze piano te spelen, een jaar later volgt ook de cello. In mei 2006 wordt ze benoemd tot solocellist bij het Noord Nederlands Orkest, in augustus is ze laureaat van de Stichting Labberte-Hoedemaker en in september werd ze toegelaten tot de voortgezette opleiding van het Parijse conservatorium.

Corine `t Hoen begon op 11-jarige leeftijd met cello spelen. Sinds 1998 is zij als vaste celliste verbonden aan het Noord Nederlands Orkest. Tevens is zij werkzaam als docente

cello Jong Talent Klas en methodiek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Isabel Vaz is geboren in Lissabon (Portugal) en begon cello te spelen op zevenjarige leeftijd. In 2007 verhuisde Isabel naar Nederland, waar zij haar studie aam het conservatorium van Amsterdam afrondde bij Dmitri Ferschtman. In 2015 werd Isabel Vaz toe tot het Noord Nederlands Orkest.

Jan Ype Nota studeerde bij Jiři Prchal in Leeuwarden en vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jean Decroos, en in Londen. Hij is werkzaam als dirigent en artistiek leider van het Haydn Jeugd Strijkorkest, is reserve aanvoerder van het Noord Nederlands Orkest en is hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Prins Claus Conservatorium in Groningen.