Cruquius Concerten - Camiel Boomsma (piano)

Haarlemmermeer, Kunstfort bij Vijfhuizen, zondag 7 januari 2024, 14:00 - 16:00 uur

Info
Reserveer nu
Contact

Camiel Boomsma (piano) De pers en publiek prijzen zijn buitengewoon mooie klank en uniek toucher. Zijn persoonlijke en unieke manier van spelen heeft hem naar veel gerenommeerde concertzalen gebracht (o.a. Amsterdams Concertgebouw, Bayreuth, Venetië en Londen).

“Boomsma plays with great depth and expressiveness”

Luister Magazine about ‘Rediscovered’ 23-7-2021

Voor Camiel Boomsma creëert muziek prachtige herinneringen op vele niveaus. Deze kunnen abstract zijn, maar ze verbinden ook met plaatsen, mensen, gebeurtenissen en periodes in zijn leven. De allereerste noten van De Vliegende Hollander van Wagner behoren tot zijn eerste muzikale herinneringen uit zijn jeugd, terwijl sonates van Schubert of de b-kleine sonate van Liszt op een meer abstract niveau doorklinken. Het is niet zo gebruikelijk dat een pianist zo’n band heeft met Wagners muziek, maar voor Boomsma is de piano het muziekinstrument zonder grenzen. Als een pianist het goed doet, kan hij alles op de piano spelen en dat is de reden dat hij van dit instrument houdt. Vanuit dat perspectief is hij op zoek gegaan naar de pianotranscripties van Wagners werk. Voor Camiel is zijn muziek in vele opzichten overweldigend. Het heeft zo’n intense kwaliteit dat het hem aanspreekt alsof hij het al zijn hele leven kent. Hij maakte een gedurfd debuutalbum gewijd aan de pianotranscripties en de reacties waren lovend. Datzelfde geldt voor zijn albums met muziek van Chopin, Schubert, Liszt en Gerhard Hamm.

Camiel streeft er altijd naar dat de luisteraar zijn artistieke intenties hoort en voelt. Het is prachtig en inspirerend om na een concert met het publiek te spreken en te horen over hun favoriete stuk, hun indrukken en ervaringen. Hij praat ook vaak over verschillende pianistische interpretaties met zijn moeder en zijn vrienden. Zijn spel wordt omschreven als gevoelig, expressief en met diepgang.

Naast zijn carrière als musicus is Boomsma ook schrijver. In 2021 verscheen zijn boek Brieven aan de Meesters.

Uitvoerenden:

Camiel Boomsma, piano

Programma:

J.S.Bach:

Uit Das Wohltemperiertes Klavier Book I:

• Prelude en fuga in b-klein BWV 869

J. Haydn:

• Variaties in f-klein Hob.XVII:6

F.Chopin:

• Polonaise No.7 Op.61: “Polonaise-Fantaisie”

F.Schubert:

• Sonate in Bes groot D960Uitgelicht

Cruquius Concerten - Shunske Sato & Shuann Chai

Shunske Sato (viool) en Shuann Chai (piano) spelen vioolsonates van Beethoven tijdens dit zondagmiddagconcert.

Cruquius Concerten - Ruysdael strijkkwartet

Een van Nederlands bekendste strijkkwartetten, het Ruysdael Kwartet, speelt strijkkwartetten van Beethoven, Bartók en Brahms.

Cruquius Concerten - bariton Florian Just

De 'Winterreise' van Schubert, prachtig vertolkt door de beroemde bariton en solist Florian Just.

Cruquius Concerten - Viride strijkkwartet

Vanwege succes herhaalt: het Viride strijkkwartet. Een concert in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Cruquius Concerten - Erik Bosgraaf (fluit) en Cordevento

Op ontdekking met 17de eeuwse muziek uit de Spaanse gebieden. Vanuit het Iberisch schiereiland naar het noorden en het oosten.

Cruquius Concerten - Daniel Rowland (viool) Maja Bogdanovic (cello)

Een magische ontmoeting tussen cello en viool. Een bijzondere muzikale samenwerking die met veel karakter, kleur en diepgang worden vertolkt.

Cruquius Concerten - Black Pencil

Een spetterende afsluiting van het seizoen met een enorme collectie blokfluiten, panfluiten, altviool, accordeon en percussie: Eindeloos veel mogelijkheden dus.

Cruquius Concerten - Haarlemmermeer

De stichting CruquiusConcerten organiseert sinds 2014 kleinschalige kamermuziekconcerten. De eerste 15 jaar in Cruquius Museum Haarlemmermeer sinds 2019 in het Kunstfort bij Vijfhuizen. Ieder seizoen is er een gevarieerd programma met kamermuziek op internationaal topniveau. Zowel pers als publiek zijn enthousiast over het programma, de keuze van topmusici en de akoestiek op locatie. De interactie tussen publiek en musici maakt ieder concert weer tot een bijzondere ervaring. Overtuig u zelf en kom luisteren.

Philippe Herreweghe in Amsterdam

Collegium Vocale Gent laat u in het programma “Silenzio mio” genieten van vertwijfeling, verlangen en zoete liefdespijn.

Seinconcerten: Sharon Kam en Enrico Pace

Kom en geniet van het Seinconcert met Sharon Kam op klarinet en Enrico Pace op piano. Met werken van Gade, Schumann en Horovitz.

Seinconcerten: 'Come out, Caioni' met Ensemble Black Pencil

Black Pencil’s fascinerend instrumentarium en de arrangementen benutten alle mogelijkheden om de contrasten tussen de stukken te laten horen.

Seinconcerten: Barbican Quartet

Het Barbican Quartet is een originele stem in de kamermuziekscene en verrukt het publiek met hun intiem krachtige uitvoeringen en virtuoze samenspel.

Seinconcerten: 'The Art of Song' met Karin Strobos

Mezzo-sopraan Karin Strobos zingt Beethoven, Schubert en Brahms. Met bariton Martijn Cornet en pianist Ernst Munneke.

Camiel Boomsma

Camiel Boomsma vergaart bekendheid door het spelen van een eigenzinnig repertoire. De pers beschrijft zijn spel als gevoelig, indringend en diepzinnig.