Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Arthur en Lucas Jussen: Werken voor een en twee piano's

De broers Jussen hoeven in Rhenen eigenlijk niet meer geïntroduceerd te worden. Het is de derde keer dat ze voor Klassiek aan de Rijn optreden, en de Cunerakerk zit altijd vol als zij spelen. Wilt u er bij zijn op 15 maart, wacht dan niet te lang met kaartjes bestellen!

Mozart schreef zijn Sonate in D KV 448 (zijn enige werk voor 2 pianos) in november 1781 in Wenen., voor een uitvoering met de pianiste Josephine von Aurnhammer. 'Met humor', 'langzaam en teder', 'levendig, wakker en snel': de aanwijzingen voor de 12 Fantasiestücke van Robert Schumann vormen een ware caleidoscoop van ideeën en stemmingen. Schumann componeerde zijn acht Fantasiestücke op. 12 in het voorjaar van 1837.

Naast componist en etnomusiocoloog was Béla Bartók in zijn tijd ook een gevierd pianist. Hij bracht veel van zijn eigen pianomuziek zelf in première. De muziek is avontuurlijk met een perfecte verhouding van ritme en melodie, aangevuld met een zeer breed scala aan dynamiek.

Rachmaninov componeerde zijn Suite no. 2 for 2 piano's in 1901. De opmerkelijkste uitvoering vond in Los Angeles plaats, korte tijd voor de dood van Rachmaninov. Hij speelde het werk samen met Vladimir Horowitz op een feestje waar zij beiden waren; de enige keer dat zij samenspeelden.

Programma:
Wolfgang Amadeus Mozart: Sonate for 2 piano’s KV 448 (375a)
Robert Schumann: Fantasiestücke opus 12 (Arthur)
Béla Bartók: Suite Opus 14 and Piano Sonata Sz. 80 (Lucas)
Sergei Rachmaninov: Suite no. 2 for 2 piano's opus 17

Entreeprijzen:
Entreekaart volwassenen € 35
CJP/student € 20
Jeugd t/m 18 jaar € 10

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje