Hieronymus Ensemble: Muziek rond de kruisweg

Concert i.s.m. Art Stations of the Cross

Hieronymus is een jong en flexibel oude muziek ensemble, gespecialiseerd in de uitvoering van repertoire uit de renaissance en vroege barok.

Steeds meer experimenterend met sterke stemmen en een gedurfd geluid met versieringen, vermengend met historische instrumenten, wil Hieronymus een onderscheidende kleur en een vernieuwend karakter creƫren voor de uitvoering van zowel sacrale als wereldlijke muziek uit de 15e tot de 17e eeuw.

De groep werd in 2017 gevormd door zanger en multi-instrumentalist Andrew Hopper en is gevestigd in Nederland en bestaat uit huidige studenten en afgestudeerden van de oude muziekafdelingen van de toonaangevende conservatoria van het land.

Dirigent JanJoost van Elburg (1962) studeerde in 1991 af aan het Conservatorium van Rotterdam in de richting Koordirectie. Hij studeerde o.a. bij Barend Schuurman. Daarnaast studeerde hij zang bij Jelle Draijer, Margreet Honig en in Engeland bij Ghislaine Morgan.

Tot voor kort dirigeerde hij The Renaissance Singers (Londen, Engeland) en het Reading Bach Choir (Reading, Engeland). Sinds 2001 is hij vaste dirigent van The Bartholomew Consort (Oxford, Engeland), vanaf 1987 van het Lelikoor te Amsterdam en tijdelijk van het projectkoor TIEN. Daarnaast werkt hij regelmatig als vocal coach van Cantiones Sacrae (Dundee, Schotland) en het Zanzaretta Quintet te Amsterdam. Hij is als vaste dirigent verbonden aan het Blackdowns Early Music Festival sinds 2004.

JanJoost van Elburg is veel gevraagd als dirigent, editor en vocal coach, zowel in Nederland als in Engeland, als docent in ensembletechniek en -training, zang, theorie en koordirectie.