Corona update: bezoekers van evenementen die door de overheid zijn verboden ontvangen binnen 1 werkdag een eerste bericht (belandt soms bij ongewenste post). Muzikanten gaan een moeilijke tijd tegemoet, veel inkomsten vallen weg. Steun ze door hun muziek via Spotify te beluisteren en via acties die ze online organiseren.

Misha Fomin: Avondconcert in de Woudkapel

Pianorecital door meesterpianist Misha Fomin en deelnemende masterclass-studenten. Naast Beethoven voeren zij werken van Chopin, Liszt en Rachmaninov uit.

De Nederlandse studenten zijn afkomstig van het Fontys Conservatorium Tilburg (YMA) en het HKU Utrechts Conservatorium. De Russische studenten komen van het “State Rimsky-Korsakov Conservatoire”, St. Petersburg en de Gnessins Academy of Music in Moskou.

Inleiding op het concert, 19.15-19.45 uur:
Emanuel Overbeeke studeerde muziekwetenschap in Utrecht bij componist-musicoloog Marius Flothuis en in New York bij pianist-musicoloog Charles Rosen. Hij schreef onder meer boeken over Debussy, Boulez, Stravinsky, klassieke componisten en de dood, muziek voor de lijdenstijd en een proefschrift over Nederlandse muziek bij Nederlandse symfonieorkesten tussen 1945 en 2000. In het Beethovenjaar 2020 verschijnt zijn boek over de Beethovenreceptie in Nederland vanaf 1800 tot nu.