Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Hollands Vocaal Ensemble & Prisma Ensemble: Fijnbesnaard

Dit evenement is afgelast wegens overmacht (Coronavirus)
Bezoekers worden binnen 1 werkdag na de afgelasting geïnformeerd en ontvangen uiterlijk 3 werkdagen later nader bericht van de organisator. Bericht niet ontvangen? Kijk bij 'Ongewenste post'.

Modern repertoire voor kamerkoor en strijkers is schaars, en dat is jammer. In het programma Fijnbesnaard bundelen de zangers van het Hollands Vocaal Ensemble Amsterdam en de strijkers van het Prisma Strijktrio & Friends hun kwaliteiten om samen een uitgebalanceerd en fijngevoelig programma ten gehore te brengen. Het publiek wordt meegenomen in het precisiewerk om de stemmen van de zangers te laten versmelten met de snaren van de strijkers in een zeer divers repertoire van onder meer Peteris Vasks en Frank Ferko.

Ook in Fijnbesnaard, alweer de vierde editie van de samenwerking tussen het Hollands Vocaal Ensemble o.l.v. Fokko Oldenhuis en het Prisma Ensemble o.l.v. violiste Janneke van Prooijen, is er weer een wereldpremière te beluisteren, speciaal geschreven voor dit programma. Componiste Froukje Verhagen koos de fijnbesnaarde middeleeuwse teksten van Hadewijch van Antwerpen, een Brabantse dichteres en mystica uit de 13-de eeuw, en spon een ragfijn net van klanken en kleuren. Daarnaast klinken Nederlandse premières van werken van Libby Larsen en Frank Ferko.

Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2020, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.

Uitvoerenden:
Hollands Vocaal Ensemble
Prisma Ensemble

Programma:
- Peteris Vasks:
The fruit of silence
- Frank Ferko:
The Seasons (2012)
- Willem Pijper:
Delen uit vioolsonate
- Eric Whitacre:
Five Hebrew Love Songs (2001)

*****Pauze*****

- Libby Larsen:
Alaska Spring (2012)
- Willem Pijper:
Delen uit vioolsonate
- Tawnie Olson:
O inexpressible mystery (2009)
- Froukje Verhagen:
Hadewijch (2019)