Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Matthias Havinga - orgel

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

In verband met de coronamaatregelen is dit concert verplaatst van 19 juni naar 10 juli.

Matthias Havinga is concertorganist en pianist, hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, liturgisch organist van de Oude Kerk Amsterdam en organist-titulair van de Ronde Lutherse of Koepelkerk Amsterdam. Hij studeerde summa cum laude af bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook zijn pianodiploma behaalde bij Marcel Baudet. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij kerkmuziek bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart.

Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen en is wereldwijd actief als concertorganist. Hij concerteerde in talloze Europese landen, Rusland, de USA en Zuid-Amerika, en soleerde bij gerenommeerde koren en orkesten als het Nederlands Kamerkoor en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast geeft hij masterclasses over de hele wereld. Zijn CD's ‘J.S.Bach-Italian Concertos’, ‘Passacaglia’, ‘Dutch Delight’ en ‘Mendelssohn - Organ Works’, uitgekomen bij Brilliant Classics, werden door pers en publiek lovend ontvangen. Ook onderhoudt hij een veelbezocht Youtube-kanaal.

Matthias speelt graag de hele breedte van het orgelrepertoire, van middeleeuwse tot 21e eeuwse muziek en alles daar tussenin. Daarnaast combineert hij het orgel graag met andere musici. Samen met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo, dat streeft naar vernieuwende, verrassende programma’s die ondanks ongebruikelijk repertoire toch toegankelijk en gevarieerd zijn.

Programma:
Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847)
Praeludium en Fuga in d
Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)
Est-ce mars
Henk Badings (1907-1987)
Preludium en Fuga 4 (1955)
Preludium en Fuga 2 (1952)
César Franck (1822-1890)
Andantino
Marcel Dupré (1886-1971)
Uit: 15 Versets sur les Vêpres de la Vierge Op. 18
1. Antiphon 1 ‘While the king sitteth at his table’
2. Antiphon 2 'His left hand is under my head, and his right hand doth embrace me
3. Antiphon 3 ‘I am black but comely’
4. Antiphon 4 ‘Lo, the winter is past’
5. Antiphon 5 ‘How fair and pleasant art thou’
8. Ave Maris Stella 3 ‘As we journey, aid our weak endeavor’
9. Ave Maris Stella 4 ‘Amen (Finale)

Maurice Duruflé (1902-1986)
Fugue sur le thème du Carillon des heures de la cathédrale de Soissons

Prijzen
Volwassenen € 10
CJP/student € 5
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en drankje na afloop