James Oesi: Bachs Cellosuites voor contrabas

James Oesi komt terug naar De Waalse Kerk voor een bijzonder project: Nederlands bekendste contrabassist neemt hier in augustus namelijk een album op met de Cellosuites van Bach, voor contrabas natuurlijk! En als hij er dan toch is, voert hij die schitterende suites graag ook uit voor publiek.

Vanwege de 1.5-metermaatregel is het aantal plaatsen hiervoor beperkt, dus reserveer snel om er zeker van te zijn deze prachtige gelegenheid niet te missen!

De Leeuwarder Courant was al eens aanwezig bij een Bach-uitvoering van Oesi, en schreef daarover: “De contrabas geeft Bach iets warmers en tegelijk iets minder flexibels, waardoor het etaleren van het dansante karakter van elk onderdeel best een opgave moet zijn geweest. Toch lukte dit Oesi voortreffelijk.”

James Oesi
Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia (zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Utrechtse TivoliVredenburg en de Oosterpoort Groningen) en festivals (zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, CrossLinx, November Music, Festival Classique en Wonderfeel). Ook is hij een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1.