Huygensfestival 2020: Matangi Quartet en Dutch Don't Dance Division

Het vermaarde Matangi Quartet speelt ”Canto Ostinato” van Simeon ten Holt, begeleid door dansers van De Dutch Don't Dance Division. Vanaf 16.30 uur vervolgt Gerda Peters de 'Canto' op het carillon.

Matangi Quartet
Daniel, Maria-Paula, Karsten en Arno vinden elkaar al sinds jaar en dag, in de gedeelde liefde voor het kwartetspelen maar ook in jarenlange vriendschap. In de afgelopen 20 jaar deelden ze lief en leed met elkaar en werden van studenten, musici, ouders en gehuwden. Ze speelden honderden concerten over de hele wereld, van Rusland tot Tunesië en van China tot New York. Vaak stonden ze daar als kwartet en andere keren deelden ze het podium met (veelal bekende) artiesten uit binnen- en buitenland. Ze stonden op befaamde festivals zowel in Nederland als daarbuiten.

Dutch Don’t Dance Division
De Dutch Don’t Dance Division is een dansgezelschap uit Den Haag dat zich niet gemakkelijk in een hokje laat plaatsen. Tijdens het Huygens Festival is het hokje ’Tango’ in ieder geval aangekruist. Begeleid door Aart Bergwerff op het Marianne-orgel van de Oude Kerk (!) wordt door de jonge dansers van De Dutch Don’t Dance Division twee tango’s gedanst in een speciaal voor het Huygens Festival gemaakt choreografie. ’Tango’ van Igor Stravinsky in en choreografie van Thom Stuart en ’Adiós Nonino’ van Astor Piazzolla in een choreografie van Rinus Sprong. Tango op het kerkorgel en dan ook nog gedanst… dat is inderdaad een bijzonder hokje!