Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Stadsorgelconcert: Twee veelzijdige musici en een veelzijdig programma

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Bernard Foccroulle is behalve organist ook componist en directeur van het Festival International d’Art Lyrique in het Franse Aix-en-Provence. Daarvoor had hij die functie bij de Brusselse Koninklijke Muntschouwburg. Vanavond speelt Bernard Foccroulle werken van Dieterich Buxtehude en een eigen Toccata uit 2001, waarin hij zich -net zoals J.S. Bach- sterk door deze Noord-Duitse barokcomponist liet inspireren.

Menno van Delft studeerde orgel maar legde zich later vooral toe op dat andere klavierinstrument uit de barok, het klavecimbel. Zijn insteek is daardoor kamermuzikaal, met een scherp oor voor subtiele nuances. Dat is te horen in een uniek arrangement dat Van Delft maakte van een van Bachs beroemdste werken voor cello-solo, de Suite No. 4. Oude vertrouwde en toch nieuwe orgelklanken, zoals u het Bavo-orgel nog niet eerder hoorde!

In samenwerking met Stadsorgelconcerten.