Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Hydra String Quartet & friends: Symfonische Kamermuziek

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Het Hydra String Quartet geeft een dubbelconcert in de Waalse Kerk onder de titel 'Symfonische Kamermuziek'. Naast deze uitvoering betreden ze op 1 juli samen met pianotalent Nikola Meeuwsen het podium. Reserveren voor die uitvoering kan op deze pagina.

Symfonische muziek en kamermuziek: het lijken twee verschillende genres, maar in dit programma bewijst het Hydra String Quartet dat dat niet zo hoeft te zijn! Tijdens deze uitvoering worden zij vergezeld door sterpianiste Lestari Scholtes en de veelzijdige alt-mezzo Carina Vinke in een programma met Puccini, Respighi en Mahler.

Het concert heeft geen pauze.

Hydra String Quartet
Het Hydra String Quartet ontstond midden in de corona-lockdown in Amsterdam, tijdens een onzekere en geïsoleerde tijd voor iedereen. Een gedeelde liefde voor de “old school sound” was wat ze bij elkaar bracht, en niet alleen bij de klassieke muziek maar ook in jazz, filmmuziek en rock. Ze blijken ook een mooie synergie te hebben op muzikaal en persoonlijke niveau. In de afgelopen maanden hebben ze voor Radio 4 opgetreden en in een aantal livestreams, dit wordt hun eerste concert voor publiek. Het kwartet bestaat uit Eduardo Paredes Crespo en Ephraim Feves (viool), Mark Mulder (altviool), en Giorgos Kotsiolis (cello).

Carina Vinke
De zeer veelzijdige Drentse alt-mezzo Carina Vinke heeft inmiddels een in het oog springende internationale carrière opgebouwd. Dat heeft zeker ook te maken met het opvallende donkere timbre van haar stem en haar dramatische talent. Als operazangeres trad ze op als soliste bij de Nationale Opera. Haar sterke affiniteit voor de liederen van Gustav Mahler heeft geleid tot uitvoeringen van al zijn vocale werken. Carina is ook een veelgevraagd soliste in oratoria. Daarnaast voert ze met haar duo’s en verschillende ensembles kamermuziek uit. Carina Vinke won onlangs de ‘Cultuurprijs Emmen 2020’.

Lestari Scholtes
Lestari begon op zevenjarige leeftijd met pianoles. Zij studeerde vanaf haar elfde jaar bij Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium (jong talentklas) en sloot zowel haar bachelor- als masterexamen af bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij is inmiddels regelmatig jurylid bij (inter)nationale concoursen en gaf vele masterclasses wereldwijd. Zij is samen met Gwylim Janssens oprichter van de Pianoduo Festival Academy, waar zij jonge talentvolle duo’s coachen. Lestari is artistiek en zakelijk leider van de serie Vrienden van de Kamermuziek te Amsterdam, het Pianoduo Festival Amsterdam en het Kamermuziekfestival Schoorl. Sinds 2018 is zij programmeur bij het Grachtenfestival.

Coronamaatregelen
Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!