Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

AD MOSAM: Remember me

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Dit programma biedt ons alles wat we nodig hebben om te gedenken en het leven te vieren.

Als muziek al in staat is om een fluwelen deken over je schouder te leggen, je te troosten, dan is het wel de muziek van Henry Purcell. Weke klanken van baroktrombones versmelten met heldere koorstemmen. Purcell, Byrd, Schütz: ze weten ons te omarmen en door te dringen tot onze ziel.

Purcells bekende ‘Funeral Sentences for the death of Queen Mary’ vormt samen met het indringende ‘Hear my prayer, o Lord’ het hart van dit concert. Waar Purcell en Byrd met hun smekende melodieën nog richting de hemel reiken, waan je je met het etherische motet ‘Selig sind die Toten’ van Schütz al in Gods hand. Deze verrassende ontmoeting tussen karaktervolle Engelse- en stralende Duitse barok, viert en gedenkt het leven.

Uitvoerenden:
AD MOSAM Barock o.l.v. Huub Ehlen

Elke Janssens, Sopraan
Daniel Elgersma, Altus
Mitch Raemaekers, Tenor
Frank Mostert, Bas
trombonekwartet, cello, violone, orgel, theorbe.Henry Purcell AD MOSAM William Byrd Sittard

AD MOSAM

Het in Sittard gevestigde, maar internationaal samengestelde barokensemble AD MOSAM is een ensemble van hoog niveau met gespecialiseerde instrumentalisten, solisten en een professioneel koor. Of het nu onbekende barokke juweeltjes zijn of de grote bekende werken, in de expressieve uitvoeringen klinkt hun passie voor muziek en liefde voor het publiek.