Bösendorfer Series: Winnaar Franz Liszt Concours

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Liszt Utrecht is voor jonge musici een belangrijke springplank naar de internationale professionele klassieke muziekscene. Startpunt is het internationale Liszt Concours dat om de drie jaar wordt georganiseerd in TivoliVredenburg in Utrecht. Sinds de oprichting in 1986 heeft Liszt Utrecht de reputatie van één van ‘s werelds meest prestigieuze pianoconcoursen. Eerdere winnaars van het concours zijn onder anderen Enrico Pace, Igor Roma, Yundi Li, Yingdi Sun, Vitaly Pisarenko, Nino Gvetadze, Mariam Batsashvili en Alexander Ullman.

Donderdag 29 september vond de finale van het internationale pianoconcours Liszt Utrecht plaats in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Na selectieronden in januari dit jaar en een vierdaagse festivalfase afgelopen week won Yukine Kuroki (Japan, 1998) de eerste prijs. Tijdens de finale trad zij samen met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Christian Reif op in een uitvoering van Schuberts Grosse Fantasie ''Wanderer'', bewerkt door Franz Liszt voor piano en orkest. Tot ons grote genoegen doet Yukine Kuroki tijdens haar internationale concerttournee doet ook de Waalse Kerk aan.

Bösendorfer Series 2022-2023:
22 september 2022: Saskia Giorgini
3 november 2022: Nicolas van Poucke
2 december 2022: Silver Garburg Piano Duo
16 februari 2023: Yukine Kuroki, Winnaar Liszt Concours 2022
21 maart 2023: Hannes Minnaar
13 april 2023: Nicola Meeuwsen
18 mei 2023: Julien Libeer
15 juni 2023: Daria van den Bercken

Het programma wordt binnenkort aangekondigd. Bekijk hier Yukine's optreden in de finale:


Franz Liszt Piano Bösendorfer Series

Bösendorfer Series

Reeks van pianoconcerten door toppianisten in De Waalse Kerk. Een van de dierbaarste bezittingen van de kerk staat centraal: een Bösendorfer Imperial, vlaggenschip van de oudste pianobouwer ter wereld.


Uitgelicht