Bösendorfer Series: Nikola Meeuwsen

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Bij het horen van een opname van het Derde pianoconcert van Rachmaninov door Vladimir Horowitz, wist Nikola Meeuwsen dat hij pianist wilde worden. De nu twintig jaar jonge Nikola is volgens NRC: ‘een talent om in de gaten te houden.’ In 2014 wint hij het Koninklijk Concertgebouw Concours, in 2012 het Steinway Concours en in 2019 wordt hem de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend. Nikola studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marlies van Gent en bij Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica Internazionale in Imola, Italië.

Hij treedt regelmatig op met het Residentie Orkest in het Concertgebouw, geeft solorecitals in heel Europa en speelt kamermuziek met het Matangi Kwartet, met violist Alexander Kerr en altviolist Vladimir Mendelssohn. Pianoduo’s vormt hij met grootheden als Igor Roma, Anna Fedorova, Thomas Beijer en Enrico Pace. De jonge toppianist is een graag geziene gast op festivals als het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Storioni Festival, Festival Classique en in het nieuwe Haagse festival Classical NOW! Twee jaar geleden presenteerde AVRO Tros zijn debuut-cd met werken van Schumann, Scriabin, Brahms en Bach. Van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds heeft Nikola een prachtige Bösendorfer vleugel in bruikleen.


Piano Bösendorfer Series Nikola Meeuwsen

Nikola Meeuwsen

De jonge pianist Nikola Meeuwsen treedt regelmatig op met het Residentie Orkest in het Concertgebouw, geeft solorecitals in heel Europa en speelt kamermuziek met het Matangi Kwartet, met violist Alexander Kerr en altviolist Vladimir Mendelssohn. Pianoduo’s vormt hij met grootheden als Igor Roma, Anna Fedorova, Thomas Beijer en Enrico Pace. De jonge toppianist is een graag geziene gast op festivals als het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Storioni Festival, Festival Classique en in het nieuwe Haagse festival Classical NOW!


Uitgelicht