Animato Kwartet in Heusden

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

‘Kamermuziek Heusden Vesting nodigt u graag uit voor dit bijzondere concert in het kunstzinnige Heusden. Een programma met de twee meest invloedrijke Franse componisten van de 20ste eeuw vertolkt door een buitengewoon septet. In de pauze kunt u genieten van een drankje.’

Het Berghout Ensemble is een collectief van vooraanstaande en bevlogen musici, die ieder op eigen wijze reeds een weg baanden naar de grote concertpodia in binnen- en buitenland. Ze delen een grote passie voor kamermuziek en een nieuwsgierigheid naar nieuwe en minder bekende composities. Het Berghout Ensemble transformeert makkelijk van duo tot septet en communiceert met virtuositeit en élégance. Een gevarieerd kamermuziek repertoire rondom de harp wordt hierdoor toegankelijk gemaakt voor een divers publiek. Dit dynamische ensemble, opgericht in 2020 door harpiste Veronique Serpenti heeft in zeer korte tijd haar weg gevonden naar de belangrijke kamermuziek podia in Nederland. Zo debuteerde het Berghout Ensemble o.a. bij de kamermuziekseries van Wageningen, Hall, Enschede, Hengelo, 's Hertogenbosch, Diemen en Heusden en werd vol lof ontvangen. Het ensemble is vernoemd naar de wereldberoemde harpiste Phia Berghout (1909-1993) Zij was internationaal één van de meest invloedrijke harpisten van de twintigste eeuw en zette zich met hart en ziel in voor de kamermuziek en de harp in het bijzonder.

Het Animato Kwartet, wordt alom gezien als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in Nederland. Programma’s die het kwartet speelt bevatten zowel de meer klassieke alsook eigentijdse werken, soms speciaal voor het ensemble gecomponeerd. Het kwartet is in Nederland als ook daarbuiten op zowel grote als kleine podia te beluisteren, o.m. in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw, de Hertz-zaal van TivoliVredenburg; ook nam het kwartet deel aan de Strijkkwartetbiennale 2020 in Amsterdam.

Kamermuziek Heusden Vesting

Inspirerende concerten in de Catharijnekerk van dit mooie vestingstadje. Kom genieten van de afwisselende programma's en laat je onderdompelen in de magie van kamermuziek.

Meer informatie over het volgende concert van Kamermuziek Heusden Vesting volgt binnenkort.


Uitvoerenden:

BERGHOUT ENSEMBLE

Peter Verduyn- Lunel, fluit

Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet

Veronique Serpenti, harp


ANIMATO KWARTET

Inga Våga Gaustad, viool

Tim Brackman, viool

Elisa Karen Tavenier, altviool

Pieter de Koe, cello

Programma:

Claude debussy

Dans Sacrée et Profane voor harp en strijkers


Claude Debussy

Prélude à l'Aprês-Midi d'un Faune

bewerking voor septet (arr. H. de Vlieger)


Jules Massenet

Meditation from Thais


Claude Debussy

Rhapsody voor klarinet, piano

bewerkt voor septet (arr.S. Blassel)


Claude Debussy

Strijkkwartet in G, op. 10


Maurice Ravel

Introduction et Allegro

voor harp, fluit, klarinet en strijkkwartet


Data en locaties

Kies een datum om kaarten te reserveren.

Kamermuziek Heusden Vesting

Inspirerende concerten in de Catharijnekerk van dit mooie vestingstadje. Kom genieten van de mooie programma's en laat je onderdompelen in de poezie en de magie van de muziek.