Ad Mosam: Weihnachtsoratorium

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

“Jauchzet, frohlocket”, wie kent niet deze prachtige klanken van het openingskoor in Bach’s Weihnachtsoratorium. Als eenmaal pauken, fluiten en hobo’s onze aandacht vangen en uitbundige trompetten ons meenemen in een waterval van vrolijk tuimelende vioolfiguren barst dat geweldige muzikale feest los van hoop en verwachting.

Bach schreef de zes Cantates, die we nu samen het Weihnachtsoratorium noemen, voor de drie kerstdagen en drie navolgende zondagen. Elke cantate vertelt zijn eigen verhaal met zijn eigen muzikale sfeer. De openingssinfonia van de tweede cantate neemt ons wiegend mee naar een onschuldig herderstafereel (fluiten en hobo’s),op maat voor de beroemde Alt-aria “Schlafe mein liebster”, een geromantiseerde stalscène.  

Heel anders zijn de cantates vijf en zes, waar de dreiging van Koning Herodes voelbaar is (de aanstaande kindermoord) en waar de drie Wijzen met hun omweg de kwaadwillende Herodus weten te misleiden.

Geen enkel werk is zo verbonden met het Kerstverhaal als Bach’s “Weihnachtsoratorium”,

Geen Kerst daarom zonder een “Jauchzetfrohlocket”!

Ad Mosam voert het Weihnachtsoratorium uit op oude instrumenten, maar in een actuele interpretatie.

Op het programma staan de cantates 1, 2, 5 en 6.

Uitvoerenden:

- 4 Solisten

- Koor

- Strijkorkest, aangevuld met:

3 trompetten, pauken, 4 hobo’s en 2 fluiten

Programma:

Bach’s Weihnachts-Oratorium (BWV 248).


Video playlist


Data en locaties

Kies een datum om kaarten te reserveren.

Ad Mosam

Het in Sittard gevestigde, maar internationaal samengestelde barokensemble AD MOSAM is een ensemble van hoog niveau met gespecialiseerde instrumentalisten, solisten en een professioneel koor. Of het nu onbekende barokke juweeltjes zijn of de grote bekende werken, in de expressieve uitvoeringen klinkt hun passie voor muziek en liefde voor het publiek.