Cruquius Concerten - Daniel Rowland (viool) Maja Bogdanovic (cello)

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

DUO ROWLAND BOGDANOVIC

De Nederlands-Engelse violist Daniel Rowland en de Servisch-Franse celliste Maja Bogdanovic slaan de handen ineen in deze bijzondere muzikale samenwerking. Sinds hun oprichting in 2018 hebben ze opgetreden op grote festivals in heel Europa, de VS en Zuid-Amerika waar ze veel lof oogstten voor hun gepassioneerde, tedere en avontuurlijke optredens, kleurrijke en innovatieve programmering en last but not least, een geweldig gevoel van onderlinge betrokkenheid en communicatie.

Het duo is regelmatig te gast op radio en televisie en gelooft hartstochtelijk in het uitbreiden van het stille tot kleine repertoire voor de rijke combinatie van viool en cello. Hun concerten en cd-opnames zijn zeer geprezen, omdat ze ‘een voortreffelijke chemie’ laten horen.

Hun Ravel Duo-opname is door American Record Review geprezen als de beste ooit.

NRC Handelsblad: 'een gedroomde samenwerking'... en: “Het is een magische ontmoeting tussen cello en viool. Hier zijn muzikale herinneringen die als spookachtige figuren door de ruimte dansen en met veel karakter, kleur en diepgang worden vertolkt. ”

De American Record Guide: “Dit is opmerkelijk en waardevol. Ik geloofde niet dat dit door slechts twee mensen werd gespeeld; het is buitengewoon … helemaal mooi. Deze opname is voor mij DE beste uitvoering geworden.”

“Een prachtige voorstelling – het is een ware ontdekkingsreis: ze kennen de muziek door en door en lijken die ook in het moment te ontdekken … prachtig, breekbaar en teder” Diskotabel, NPO Radio 4

Uitvoerenden:

- Daniel Rowland, viool

- Maja Bogdanovic, cello

Programma:

Songs & Dances

• Handel/Halvorsen; Passacaglia

• I. Zebeljan: Three songs for Maja & Daniel

• Z. Kodaly Duo

• J. Sibelius Raindrops

• P. Vasks Castillo Interior

• G. Sollima Heimat terra

• A. Piazzolla tango S.V.P.Uitgelicht

Cruquius Concerten - Shunske Sato & Shuann Chai

Shunske Sato (viool) en Shuann Chai (piano) spelen vioolsonates van Beethoven tijdens dit zondagmiddagconcert.

Cruquius Concerten - Camiel Boomsma (piano)

Pianist Camiel Boomsma speelt de Prelude en fuga in b-klein van Bach en werken van Haydn, Chopin en Schubert.

Cruquius Concerten - Ruysdael strijkkwartet

Een van Nederlands bekendste strijkkwartetten, het Ruysdael Kwartet, speelt strijkkwartetten van Beethoven, Bartók en Brahms.

Cruquius Concerten - bariton Florian Just

De 'Winterreise' van Schubert, prachtig vertolkt door de beroemde bariton en solist Florian Just.

Cruquius Concerten - Viride strijkkwartet

Vanwege succes herhaalt: het Viride strijkkwartet. Een concert in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Cruquius Concerten - Erik Bosgraaf (fluit) en Cordevento

Op ontdekking met 17de eeuwse muziek uit de Spaanse gebieden. Vanuit het Iberisch schiereiland naar het noorden en het oosten.

Cruquius Concerten - Black Pencil

Een spetterende afsluiting van het seizoen met een enorme collectie blokfluiten, panfluiten, altviool, accordeon en percussie: Eindeloos veel mogelijkheden dus.

Cruquius Concerten - Haarlemmermeer

De stichting CruquiusConcerten organiseert sinds 2014 kleinschalige kamermuziekconcerten. De eerste 15 jaar in Cruquius Museum Haarlemmermeer sinds 2019 in het Kunstfort bij Vijfhuizen. Ieder seizoen is er een gevarieerd programma met kamermuziek op internationaal topniveau. Zowel pers als publiek zijn enthousiast over het programma, de keuze van topmusici en de akoestiek op locatie. De interactie tussen publiek en musici maakt ieder concert weer tot een bijzondere ervaring. Overtuig u zelf en kom luisteren.

Data en locaties

Kies een datum om kaarten te reserveren.

Daniel Rowland & Maja Bogdanovic

De Nederlands-Engelse violist Daniel Rowland en de Servisch-Franse celliste Maja Bogdanovic slaan de handen ineen in een bijzondere muzikale samenwerking. Sinds hun oprichting in 2018 hebben ze opgetreden op grote festivals in heel Europa, de VS en Zuid-Amerika waar ze veel lof oogstten voor hun gepassioneerde, tedere en avontuurlijke optredens, kleurrijke en innovatieve programmering en last but not least, een geweldig gevoel van onderlinge betrokkenheid en communicatie.