Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als u een reservering heeft voor die periode hoort u in de loop van de komende week wat dit voor uw reservering betekent.

Wonderfeel Festival Orchestra, powered by Nieuwe Philharmonie Utrecht: Beethoven (middagconcert)

Rhenen, Cunerakerk, donderdag 20 juli 2017, 16:15 - 18:45 uur

Info

In samenwerking met Wonderfeel komt de Nieuwe Philharmonie Utrecht ook in Rhenen een feestelijk, zomers Beethovenprogramma spelen met een soloconcert, het beroemde tripelconcert en een symfonie, verdeeld over de middag en de avond.

De Nieuwe Philharmonie Utrecht is inmiddels geen onbekende meer in Rhenen. Zowel de uitvoeringen van de Messiah als de Matthäus Passion van de afgelopen twee jaar waren mooi en indrukwekkend. Voor de Beethovenconcerten komen zij met 39 musici naar Rhenen.

De jonge violiste Hawijch Elders (18 jaar) kreeg van 2011-2016 vioollessen en kamermuzieklessen van Benzion Shamir, Codarts Rotterdam. Dit studiejaar vervolgt ze haar vioolopleiding bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze geselecteerd is voor het volgen van een Excellence programma, Bachelor Klassieke Muziek. Ook het Van Baerle Trio gaf al eerder een succesvol concert bij Klassiek aan de Rijn. Pianist Hannes Minnaar was ook te beluisteren tijdens een soloconcert en in een Beethoven concert samen met het Orkest van het Oosten o.l.v. Jan Willem de Vriend.

Tijdens dit zomerconcert hoort u in twee concerten het schitterende vioolconcert, het beroemde tripelconcert en de prachtige symfonie nummer 7 van Ludwig van Beethoven. Dat wil je niet missen!

Uitvoerenden en programma middagconcert (16.15 uur):
Wonderfeel Festival Orchestra, powered by Nieuwe Philharmonie Utrecht. O.l.v. Johannes Leertouwer
Hawijch Elders, viool

Beethoven Vioolconcert in D op. 61

Uitvoerenden en programma avondconcert (20.15 uur):
Wonderfeel Festival Orchestra, powered by Nieuwe Philharmonie Utrecht. O.l.v. Johannes Leertouwer.
Van Baerle Trio

Beethoven Tripelconcert in C op. 56
Beethoven Symfonie nr. 7 op. 92