Update: de komende weken zijn er nog geen concerten met publiek mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Volkmann Trio - Licht en Donker

Amsterdam, De Waalse Kerk, zaterdag 30 maart 2019, 20:15 - 22:15 uur

Info

Valentina Toth (piano), Coraline Groen (viool) en Jobine Siekman (cello) vormen het Volkmann Trio. Op zaterdag 30 maart in De Waalse Kerk spelen zij met licht en in het donker, en interpreteren ze een schilderij van Rembrandt aan de hand van muziek van Abrahamsen, Mozart en Bloch. Na de pauze mag u zelf uw fantasie de vrije loop laten tijdens Ravels prachtige Pianotrio in a klein

Volkmann Trio

Sinds 2013 delen de musici van het Volkmann Trio (Valentina Toth, piano, Coraline Groen, viool, Jobine Siekman, cello) hun liefde voor het bekende en onbekende pianotrio-repertoire en brengen dit ten gehore op concertlocaties door heel Nederland. Zij leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Het trio heeft lessen gevolgd bij onder meer David Dolan, Ellen Corver, Vera Beths, Michel Strauss, Peter Brunt en David Kuyken. In 2015 kreeg het pianotrio de Kamermuziekprijs van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag toegekend. In datzelfde jaar werden zij uitgenodigd een concert te geven in de Nationale Filharmonie van Vilnius op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Litouwen, en in 2016 speelden zij voor de Nederlandse Ambassade in Brussel. In oktober 2017 debuteerden zij in het Concertgebouw. De naam Volkmann Trio komt van Robert Volkmann (1815-1883), een van de meer onbekende componisten voor wie het trio een lans wil breken.