Huygensfestival 2020: Cantiamo

Voorburg, Oude Kerk, zaterdag 12 september 2020, 10:00 - 10:30 uur

Info

Cantiamo bestaat sinds 1990, en viert dit jaar dus zijn 30-jarig bestaan. Het is een vereniging van enthousiaste mannen en vrouwen met een gezamenlijke passie voor a-capellamuziek: vocale muziek zonder begeleiding. De sopranen, alten, tenoren en bassen zorgen zelf voor een muzikaal samenspel van klanken.

In de jaren dat het koor bestaat, heeft het een uitgebreid en gevarieerd repertoire opgebouwd, dat zich kenmerkt door een grote variatie aan muziekstijlen. Stijlen die uiteenlopen van Renaissancemuziek tot eigentijdse popsongs. Zowel negro-spirituals, volksmuziek, kerkmuziek als liederen van Mozart komen hier naast elkaar voor. De dirigent van Cantiamo is Jeroen Bosman.

Jeroen Bosman werd in 1959 in Zandvoort geboren. Zijn muzikale loopbaan begon aan het conservatorium te Arnhem, waar hij koordirectie studeerde bij Joop Schets en orgel bij Bert Matter. Hij begon met dirigeren bij een jongerenkoor in Apeldoorn. Na zijn verhuizing naar het Westen vervolgde hij zijn studie koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jan Boogaarts en Lucas Vis. In Rotterdam rondde hij deze studie af bij Barend Schuurman met een examen in de St.Laurenskerk. In datzelfde jaar werd hij dirigent van 'Die Gouwe Sanghers' te Boskoop en het Haaglands Politie Mannenkoor 'Entre nous'.

Enkele jaren later kwam de vraag of hij de muzikale leiding op zich wilde nemen van een aantal enthousiaste zangers uit Voorburg en omstreken en dat resulteerde in de oprichting van het 'Martini Ensemble'. Jeroen is ook dirigent van het Leidschendams a-capellakoor 'Cantiamo' en is cursusleider geweest bij de koorcursus 'Van Bach tot Beatles' aan het Trias in Rijswijk. Daarnaast is hij verbonden als muzikaal ondersteuner en euritmie-begeleider aan de Vrije School te Delft.