Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door. Wacht informatie van de organisator af als u een actieve reservering heeft.

Hydra String Quartet & friends: Symfonische Kamermuziek

Amsterdam, De Waalse Kerk, donderdag 1 juli 2021, 20:15 - 21:15 uur

Info

Het Hydra String Quartet geeft een dubbelconcert in de Waalse Kerk onder de titel 'Symfonische Kamermuziek'. Naast deze uitvoering betreden ze op 2 juli samen met sterpianiste Lestari Scholtes en alt Carina Vinke het podium. Reserveren voor die uitvoering kan op deze pagina.

Symfonische muziek en kamermuziek: het lijken twee verschillende genres, maar in dit programma bewijst het Hydra String Quartet dat dat niet zo hoeft te zijn! Op 1 juli vullen zij samen met pianotalent Nikola Meeuwsen de avond met Chopin en Schumann.

Het concert heeft geen pauze.

Hydra String Quartet
Het Hydra String Quartet ontstond midden in de corona-lockdown in Amsterdam, tijdens een onzekere en geïsoleerde tijd voor iedereen. Een gedeelde liefde voor de “old school sound” was wat ze bij elkaar bracht, en niet alleen bij de klassieke muziek maar ook in jazz, filmmuziek en rock. Ze blijken ook een mooie synergie te hebben op muzikaal en persoonlijke niveau. In de afgelopen maanden hebben ze voor Radio 4 opgetreden en in een aantal livestreams, dit wordt hun eerste concert voor publiek. Het kwartet bestaat uit Eduardo Paredes Crespo en Ephraim Feves (viool), Mark Mulder (altviool), en Giorgos Kotsiolis (cello).

Nikola Meeuwsen
Nikola Meeuwsen profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland. Het Concertgebouw heeft hem de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend. De NRC noemde hem een talent om in de gaten te houden. In 2014 won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours, en in 2012 het Steinway Concours. Op 24 april 2020 presenteerde Avrotros zijn debuut CD met werken van Schumann, Scriabin, Brahms en Bach. Hij is een graag geziene gast op festivals en profileert zich zowel als kamermusicus en als solist. Nikola Meeuwsen studeert bij Marlies van Gent en Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola.

Coronamaatregelen
Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!