Cruquius Concerten - Shunske Sato (viool) en Shuann Chai (piano)

Haarlemmermeer, Kunstfort bij Vijfhuizen, zondag 10 december 2023, 14:00 - 16:00 uur

Info
Reserveer nu
Contact

Shunske Sato (viool) en Shuann Chai (piano). Shuann staat bekend als Beethovenspecialiste en Shunske is concertmeester en artistiek leider bij de Nederlandse Bachvereniging. Vanmiddag spelen zij vioolsonates van Beethoven.

In de diversiteit van zijn activiteiten – violist, dirigent, kamermusicus, solist en docent – weerspiegelt Shunske Sato zijn veelzijdige en vindingrijke aard. Het tijdens zijn optredens opgedane historisch inzicht staat centraal in zijn identiteit en stelt hem in staat om de uitvoerende muziek te bewonen en op dramatische, onthullende wijze met zijn publiek te communiceren. Hij dirigeert en treedt op als solist met voor de gelegenheid samengestelde ensembles en met symfonische orkesten over de hele wereld. Daarnaast heeft hij verschillende geënsceneerde producties geleid. Shunske, woonachtig in Nederland, is sinds 2013 docent aan het Amsterdamse Conservatorium waar hij historische viool doceert. Daarnaast geeft hij masterclasses en workshops. Zijn cd-opnames omvatten een breed repertoire van Ysaӱe, Grieg, Telemann en Vivaldi.

Shuann Chai is een actieve en boeiende artieste bekend om haar interpretaties op een breed scala aan historische piano’s en de moderne piano. Ze begon al op vijfjarige leeftijd met pianolessen en behaalde diploma’s aan Oberlin met als hoofdvakken Biologie en Piano met een Fortepiano minor. Ze had het voorrecht privélessen te krijgen van Norma Fisher en Claus-Christian Schuster. Als soliste en kamermusicus trad ze alleen al in Nederland op in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw, de Rotterdamse Doelen en het Orlando Festival in Limburg. Overal ter wereld geeft ze masterclasses en lecture recitels. In 2023 verscheen Shuanns debuut-cd met drie Beethovensonates op pianoforte die lovende kritieken oogstten in publicaties als BBC Music Magazine. Toekomstige opnameprojecten omvatten een cd met vroege liederen van Alban Berg met alt Noa Frenkel en een opname van Brahms’ kamermuziek met violist Shunske Sato en celliste Hidemi Suzuki.

Uitvoerenden:

- Shunske Sato, viool

- Shuann Chai, piano)

Programma:

Vioolsonates van L. BeethovenUitgelicht

Cruquius Concerten - Camiel Boomsma (piano)

Pianist Camiel Boomsma speelt de Prelude en fuga in b-klein van Bach en werken van Haydn, Chopin en Schubert.

Cruquius Concerten - Ruysdael strijkkwartet

Een van Nederlands bekendste strijkkwartetten, het Ruysdael Kwartet, speelt strijkkwartetten van Beethoven, Bartók en Brahms.

Cruquius Concerten - bariton Florian Just

De 'Winterreise' van Schubert, prachtig vertolkt door de beroemde bariton en solist Florian Just.

Cruquius Concerten - Viride strijkkwartet

Vanwege succes herhaalt: het Viride strijkkwartet. Een concert in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Cruquius Concerten - Erik Bosgraaf (fluit) en Cordevento

Op ontdekking met 17de eeuwse muziek uit de Spaanse gebieden. Vanuit het Iberisch schiereiland naar het noorden en het oosten.

Cruquius Concerten - Daniel Rowland (viool) Maja Bogdanovic (cello)

Een magische ontmoeting tussen cello en viool. Een bijzondere muzikale samenwerking die met veel karakter, kleur en diepgang worden vertolkt.

Cruquius Concerten - Black Pencil

Een spetterende afsluiting van het seizoen met een enorme collectie blokfluiten, panfluiten, altviool, accordeon en percussie: Eindeloos veel mogelijkheden dus.

Cruquius Concerten - Haarlemmermeer

De stichting CruquiusConcerten organiseert sinds 2014 kleinschalige kamermuziekconcerten. De eerste 15 jaar in Cruquius Museum Haarlemmermeer sinds 2019 in het Kunstfort bij Vijfhuizen. Ieder seizoen is er een gevarieerd programma met kamermuziek op internationaal topniveau. Zowel pers als publiek zijn enthousiast over het programma, de keuze van topmusici en de akoestiek op locatie. De interactie tussen publiek en musici maakt ieder concert weer tot een bijzondere ervaring. Overtuig u zelf en kom luisteren.

Philippe Herreweghe in Amsterdam

Collegium Vocale Gent laat u in het programma “Silenzio mio” genieten van vertwijfeling, verlangen en zoete liefdespijn.

Seinconcerten: Sharon Kam en Enrico Pace

Kom en geniet van het Seinconcert met Sharon Kam op klarinet en Enrico Pace op piano. Met werken van Gade, Schumann en Horovitz.

Seinconcerten: 'Come out, Caioni' met Ensemble Black Pencil

Black Pencil’s fascinerend instrumentarium en de arrangementen benutten alle mogelijkheden om de contrasten tussen de stukken te laten horen.

Seinconcerten: Barbican Quartet

Het Barbican Quartet is een originele stem in de kamermuziekscene en verrukt het publiek met hun intiem krachtige uitvoeringen en virtuoze samenspel.

Seinconcerten: 'The Art of Song' met Karin Strobos

Mezzo-sopraan Karin Strobos zingt Beethoven, Schubert en Brahms. Met bariton Martijn Cornet en pianist Ernst Munneke.

Shunske Sato & Shuann Chai

In de diversiteit van zijn activiteiten – violist, dirigent, kamermusicus, solist en docent – weerspiegelt Shunske Sato zijn veelzijdige en vindingrijke aard. Shuann Chai is een actief artieste bekend om haar interpretaties op een breed scala aan historische piano’s en de moderne piano.