Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Jubileumconcert Patrick van der Linden

Het programma voor dit jubileumconcert bevat een selectie van klassieke koor- en orkestmuziek die voor Patrick van der Linden, oprichter en artistiek leider van Ars Musica, een bijzondere betekenis heeft en hem na aan het hart ligt. Het concert heeft een intiem karakter en biedt veel ruimte om Van der Linden, boegbeeld van Ars Musica en 25 jaar actief als dirigent, beter te leren kennen. Van der Linden wil u als luisteraar deze avond laten ervaren waarom deze muziek hem zo raakt.

Goede doelen
Met dit concert hoopt Van der Linden vooral de aandacht te vestigen op twee goede doelen. Van der Linden: “Zo’n jubileumconcert puur voor mezelf, daar ben ik niet zo dol op. Maar ik grijp wel graag het moment aan om twee nieuwe fondsen te presenteren. Ik zoek al een tijd naar een mogelijkheid als musicus gericht iets te kunnen betekenen voor de allerarmsten enerzijds, en voor cultuur anderzijds. Mijn jubileumconcert vormt het startpunt voor twee prachtige fondsen waaraan ik me als musicus van harte wil verbinden.”

MusiCares. De komende jaren verbindt het fonds zich aan een kleinschalig project in Ethiopië dat via een vakschool scholing en werkervaring biedt aan de allerarmsten. Deze vakschool biedt mensen een opleiding, en daarmee de mogelijkheid zich te ontworstelen aan hun erbarmelijke leefomstandigheden. Het geeft hun iets unieks: een toekomstperspectief.

Euterpefonds. Na de culturele bezuinigingen van enkele jaren geleden is er in Nederland binnen de culturele sector sprake van veel verborgen werkloosheid; de situatie is schrijnend en velen weten hier niet van. Het Euterpefonds ondersteunt koren die klassieke werken op hoog niveau willen uitvoeren en daarom samenwerken met professionele orkesten en solisten. De orkesten die zich aan het fonds verbinden, verplichten zich daarmee tot het bieden van een fatsoenlijk honorarium aan hun leden. Tegelijk wordt het zo voor de koren mogelijk een dergelijk orkest in te zetten.

Uitvoerenden:
Ars Musica Concertkoor
Canticum Amicorum
Haags Toonkunstkoor
Merwe’s Oratoriumvereniging
Zeeuws Vocaal Ensemble

Ars Musica Orkest
Gerben Budding Orgel

Patrick van der Linden, dirigent

Programma:
Johann Sebastian Bach – Gloria (uit Mis in G klein)
Wolfgang Amadeus Mozart - Symfonie 29
Wolfgang Amadeus Mozart – Kyrie en Credo (uit Mis in C klein)
Ludwig van Beethoven – Kyrie (uit Mis in C)
Johannes Brahms – Wie lieblich sind deine Wohnungen (uit Ein deutsches Requiem, deel 4)
Johannes Brahms – Ich habt nun Traurigkeit (uit Ein deutsches Requiem, deel 5)
Johannes Brahms – Schicksalslied
Johannes Brahms – Intermezzo (orkestratie Albert van der Hoeven)
Maurice Duruflé – Sanctus (uit Requiem)
Frank Martin – Agnus Dei
Arvo Pärt – Kuss, kuss, kalike
Daan Manneke – Vocalise pour Patrick
Daan Manneke – Geistliche Dämmerung


Agenda


Zeeuws Vocaal Ensemble Canticum Amicorum Patrick van der Linden Ars Musica

Ars Musica

Ars Musica biedt een muzikaal podium voor musici en ontvouwt muzikale schatten voor het publiek. Ars Musica fungeert ook als kenniscentrum op het gebied van muziek in het algemeen.