Ad Mosam: Barokke Parels

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Vertederd kijken we naar een pasgeboren kind. Geboeid en verwonderd zijn we bij het zien van ontluikende bloemen, van lammetjes in de wei. Straks, of misschien nu al, kan dat allemaal herinnering zijn.

En hoe belangrijk blijkt muziek dan voor ons? Muziek heeft die bijzondere kracht om te troosten, om emoties in je los te maken en je te resetten als herinneringen pijn doen.

Dit programma rondom Bach is niet alleen prachtig maar zit ook boordevol troostende kracht.

Nicolaus Bruhns deed dat al eeuwen geleden met ‘Hemmt eure Tränenflut’ en ‘Ich liege und schlafe’: twee werken van adembenemende schoonheid.

Hartverwarmend is de muziek van Heinrich Schütz en kleurrijk die van Tunder, vitaal die van Scheidt. Minder bekende meesters van vóór Bach die ons laten genieten van intense melodielijnen en kleuren. Zij weten hoe muziek hart en ziel verbindt. AdMosam zou Ad Mosam niet zijn als het niet ook weer een verrassing voor ons in petto heeft.

Uitvoerenden:

Ad Mosam barok

solistenkwartet

strijkorkest

basso continuo

Programma:

Gevoelige muziek van Schütz, Tunder, Scheidt en Bruhns


Video playlist


Data en locaties

Kies een datum om kaarten te reserveren.

Ad Mosam

Het in Sittard gevestigde, maar internationaal samengestelde barokensemble AD MOSAM is een ensemble van hoog niveau met gespecialiseerde instrumentalisten, solisten en een professioneel koor. Of het nu onbekende barokke juweeltjes zijn of de grote bekende werken, in de expressieve uitvoeringen klinkt hun passie voor muziek en liefde voor het publiek.