Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 
NederlandsContact

Marc Pantus - liederen van Johannes Brahms en Hugo Wolf

Amsterdam, De Waalse Kerk, vrijdag 21 december 2018, 20:15 - 22:45 uur

Info
Tickets
Vragen

In de donkere dagen voor kerst brengen bas-bariton Marc Pantus en pianist Thomas Beijer een programma vol muzikale comfortfood van Hugo Wolf en Johannes Brahms.

Uitvoerenden:
Marc Pantus, bas-bariton
Thomas Beijer, piano
Martina Forni, altviool

Tijdens hun leven waren beide componisten bepaald niet elkaars vrienden, en in Oostenrijk bevonden zich destijds flinke groepen aanhangers van Brahms en Wolf die elkaar op niet mis te verstane wijze met de pen bestreden.

Wij hoeven gelukkig niet te kiezen en zo komt het dat u zich ongestoord kunt laven aan de schitterende Vier ernste Gesänge van Brahms en Hugo Wolfs niet minder indrukwekkende Michelangelo-liederen. Altvioliste Martina Forni voegt zich bij het gezelschap in Brahms’ liederen met altviool waarin de jonge moeder Maria de engelen oproept om toch vooral zachtjes met hun vleugels te klapwieken en het kindje Jezus niet te wekken uit zijn zachte slaap.

Een hartverwarmend programma vol liederen over leven en dood, maar vooral over liefde, want zo horen we in Brahms laatste van zijn vier ernste Gesänge "Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde."

Tickets


Marc Pantus Noord-Holland Waalse Kerk Amsterdam Amsterdam Kamermuziek Johannes Brahms

Marc Pantus

Marc Pantus is een veelzijdige artiest die opmerkelijke concerten en uiteenlopende producties op zijn naam heeft staan. Hij studeerde zang in Utrecht, Den Haag en Chicago en trad op met diverse gerenommeerde en uiteenlopende ensembles als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Nederlands Kamerorkest en de Nederlandse Bachvereniging.