Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Marc Pantus en Hans Eijsackers: Schumann, de verteller

Amsterdam, De Waalse Kerk, zondag 22 september 2019, 16:00 - 17:30 uur

Info
Tickets
Vragen
Let op: dit concert is verplaatst van de oorspronkelijke concertdatum, 2 juni, naar 22 september.

Op 22 september brengen Marc Pantus en Nederlands befaamdste liedbegeleider Hans Eijsackers een zonovergoten programma met werken van Robert Schumann.

Behalve enkele wereldberoemde balladen op teksten van Heinrich Heine al sDer arme Peter, Die beiden Grenadiere en Belsazar, klinkt de vrij onbekende maar wonderschone cyclus Liederen op teksten van Justinus Kerner, opus 35.

Hans Eijsackers komt ook als solist aan bod in Schumanns bekende Kinderszenen, opus 15. Marc Pantus zou zichzelf niet zijn als hij niet met een bijzondere versie van dit werk komt, en zo zal hij in Kinderszenen optreden als verteller. De Nederlandse dichter A. Marja schreef in 1960 een serie gedichten die qua metrum precies op de muziek van Schumanns Kinderszenen passen. De combinatie van tekst en muziek resulteert in een verbluffend vrije, vrolijke en virtuoze kijk op Schumanns meesterwerk.

Programma:
Robert Schumann:
-Balladen op gedichten van Heinrich Heine
-Twaalf gedichten van Justinus Kerner (1840) Op.35
-Kinderszenen Op. 15 met poëzie van A. Marja


Agenda


Marc Pantus Noord-Holland Waalse Kerk Amsterdam Amsterdam Robert Schumann

Marc Pantus

Marc Pantus is een veelzijdige artiest die opmerkelijke concerten en uiteenlopende producties op zijn naam heeft staan. Hij studeerde zang in Utrecht, Den Haag en Chicago en trad op met diverse gerenommeerde en uiteenlopende ensembles als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Nederlands Kamerorkest en de Nederlandse Bachvereniging.