Update: de komende weken zijn er nog geen concerten met publiek mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Festival Via Musica: Slotconcert in Dronten

Dronten, Ludgeruskerk, zondag 11 augustus 2019, 16:00 - 18:30 uur

Info

Wilt u een passe-partout voor het festival reserveren? Dat kan via deze reserveringspagina.

Het slotconcert in Le Concert Spirituel staat in het teken van een Parijse uitvinding: de sinfonia concertante. Het genre, een symfonie maar dan met meerdere solisten, ontstond als combinatie van het barokke concerto grosso en het klassieke concerto en was zeer geliefd in Le concert spiritual, de eerste openbare concertserie in Parijs. Deviennes symphonie concertante voor blazers en orkest ging er in première.

Deze reis vindt fysiek plaats in alle bekende en onbekende plekken van Flevoland. Reis mee, proef de sfeer van kwaliteit en kom binnen in de fantastische wereld van de muziek.

Mozart werd tijdens een reis naar Parijs ook met dit nieuwe genre geconfronteerd. Met deze nieuwe ervaringen in zijn hoofd, schreef hij in 1779 zijn symphonie concertante voor viool en altviool. Het is een bijzondere compositie, een werk waar hij zich zeer persoonlijk mee verbond.