Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Festival Via Musica: Goethe in Almere

Almere-Haven, Kerkcentrum Goede Rede, vrijdag 7 augustus 2020, 14:00 - 15:00 uur

Info

In Almere zal een jong duo, Meri Khojayan, viool en Robert Poortinga, piano, sonates van Beethoven, Brahms en Schumann spelen. Dit zijn componisten uit de bekendenkring van Goethe.

Goethe en muziek zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Deze zeer invloedrijke schrijver was de bron van inspiratie voor vele componisten. Neem bijvoorbeeld Johannes Brahms die Goethe als zijn favoriete schrijver zag of Robert Schumann die zijn huwelijksgeschenk, de liederencyclus ‘Myrthen’, voor zijn vrouw Clara, opende met de ‘Widmung’, een gedicht van de grote dichter.

Dagprogramma:
Dit concert maakt onderdeel uit van een programma van 3 concerten op 7 augustus in Almere.

  • 14.00 uur: Meri Khojayan en Robert Poortinga
  • 16.30 uur: Tobias Borsboom
  • 20.00 uur: Goethes Vrouwen, met mezzosopraan Karin Strobos
  • Live-stream dagprogramma
    In verband met de coronamaatregelen is er beperkt ruimte voor publiek om fysiek aanwezig te zijn bij de concerten die plaatsvinden tijdens 'Goethe in Almere'. U kunt via deze pagina ook reserveren voor een live-stream, waarmee u alle concerten online kunt meemaken.