Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door. Wacht informatie van de organisator af als u een actieve reservering heeft.

Festival Via Musica 2021: Slotconcert - De vleugels van Diaghilev

Dronten, Ludgeruskerk, zondag 8 augustus 2021, 16:00 - 17:15 uur

Info

Wilt u een passe-partout voor het festival reserveren? Dat kan via deze reserveringspagina.

De dichter en componist Michail Koezmin behoorde tot de groep kunstenaars rond het blad Mir Istkoesstva waarvan Diaghilev tijdens zijn studie één van de oprichters was. Koezmin werd als dichter internationaal bekend door zijn novelle “Op Vleugels” (1905) waarin hij beschrijft dat iemand openlijk uitkomt voor zijn homoseksualiteit.

Eén van de gezamenlijke passies die deze vrienden, en wellicht geliefden, hadden was de muziek uit de 18e eeuw. Voor die tijd was dat uniek. Componisten als Rameau, Lully, Cimarosa maar zelfs ook “onze” Unico van Wassenaer kwamen door de zoektochten in de bibliotheken door heel Europa, door deze passie, aan het licht. Hun ontdekkingen uit de 18e eeuw zagen zij ook als inspiratiebron voor de ontwikkeling van de moderne muziek. Daarmee hebben ze niet alleen bijgedragen aan ´oude muziek” maar ook gelijk een richting gegeven aan de ontwikkeling van de moderne muziek.

Dit wordt een speciaal, eenmalig concert van het Apollo Ensemble met barokmuziek en poëzie.