Wagner - Parsifal acte 3

Amsterdam, Dominicuskerk, maandag 10 april 2023, 20:00 - 21:30 uur

Info
Reserveer nu
Contact

'Zondag was ik getuige van zoiets bijzonders dat ik alleen maar voor u kan hopen dat u ook in het publiek zat.' Merlijn Kerkhof - de Volkskrant

Tweede Paasdag is de perfecte dag voor Wagners hallucinerende derde acte van Parsifal, de acte die plaatsheeft op Goede Vrijdag.

We voeren hem uit in een bijzondere bewerking voor drie zangers, piano, harmonium, synthesizer, basgitaar en klokken. De handeling vindt plaats in de huiskamer van een verpleegtehuis. De kamer is bevolkt met patiënten die op de dood wachten, en hun verzorgend personeel. We zitten dus in feite allemaal in de wachtkamer, wachtend op verlossing. Ondertussen klinkt de bedwelmende, meditatieve muziek van Wagner. Een opera als een spirituele sessie in een mystieke omgeving.

De Dominicuskerk is een verborgen parel in het centrum van Amsterdam op loopafstand van station Amsterdam Centraal. Deze bijzondere kerk van Architect Pierre Cuypers is als geen andere geschikt voor onze kleinschalige Parsifal en vormt een natuurlijk decor voor dit meesterwerk uit de operageschiedenis,

Frank van Aken, die de rol van Parsifal op verscheidene grote podia in de wereld zong, neemt deze zomer de titelrol op zich. De uitvoeringen worden in het Duits gezongen en Nederlands ondertiteld.

Uitvoerenden:

Frank van Aken, Parsifal

Merlijn Runia, Kundry / basgitaar

Marc Pantus, Gurnemanz / Amfortas

Wilbert Friedrichs, Amfortas

Pieke Assmann, verplegende

Daan Boertien, piano

Dirk Luijmes, Harmonium

Andrea Friggi, Synthesizer / muzikale leiding


Marc Pantus

Marc Pantus is een veelzijdige artiest die opmerkelijke concerten en uiteenlopende producties op zijn naam heeft staan. Hij studeerde zang in Utrecht, Den Haag en Chicago en trad op met diverse gerenommeerde en uiteenlopende ensembles als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Nederlands Kamerorkest en de Nederlandse Bachvereniging.


Uitgelicht