Wagner - Parsifal acte 3

Amsterdam, Dominicuskerk, maandag 10 april 2023, 20:00 - 21:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Marc Pantus voor nieuwe data.

Info

'Zondag was ik getuige van zoiets bijzonders dat ik alleen maar voor u kan hopen dat u ook in het publiek zat.' Merlijn Kerkhof - de Volkskrant

Tweede Paasdag is de perfecte dag voor Wagners hallucinerende derde acte van Parsifal, de acte die plaatsheeft op Goede Vrijdag.

We voeren hem uit in een bijzondere bewerking voor drie zangers, piano, harmonium, synthesizer, basgitaar en klokken. De handeling vindt plaats in de huiskamer van een verpleegtehuis. De kamer is bevolkt met patiƫnten die op de dood wachten, en hun verzorgend personeel. We zitten dus in feite allemaal in de wachtkamer, wachtend op verlossing. Ondertussen klinkt de bedwelmende, meditatieve muziek van Wagner. Een opera als een spirituele sessie in een mystieke omgeving.

De Dominicuskerk is een verborgen parel in het centrum van Amsterdam op loopafstand van station Amsterdam Centraal. Deze bijzondere kerk van Architect Pierre Cuypers is als geen andere geschikt voor onze kleinschalige Parsifal en vormt een natuurlijk decor voor dit meesterwerk uit de operageschiedenis,

Frank van Aken, die de rol van Parsifal op verscheidene grote podia in de wereld zong, neemt de titelrol op zich. De uitvoeringen worden in het Duits gezongen en Nederlands ondertiteld.