Osiris Trio & Bob Zimmerman - In Perspectief: Wat doet een arrangeur?

Dit concert is onderdeel van de serie 'In Perspectief' van het Osiris Trio, een serie van 3 concerten georganiseerd door De Waalse Kerk. Boek het passe-partout om de gehele serie te bezoeken.

- 26 januari: met Bob Zimmerman -Wat doet een arrangeur?
- 1 maart: met Frans Weisz - Bepaalt wat je ziet wat je hoort, of andersom?
- 17 mei: met Henk Guittart - Wat moeten we met muziek na Schönberg?

De serie 'In Perspectief' is een permanente zoektocht van het Osiris Trio naar de essentie van muziek. Die blijkt totaal verschillend, afhankelijk van het perspectief van waaruit je luistert. Elk concert nodigt het Osiris Trio een andere spreker, onderzoeker of kunstenaar uit om vanuit zijn of haar expertise dieper op het thema van de middag in te gaan. Op basis van dit thema zorgt het Osiris Trio zelf voor een spannend en aansluitend muzikaal programma.

Dat is immers wat het Osiris Trio het beste doet. Sinds de oprichting van het trio in 1988 hebben Peter Brunt, Larissa Groeneveld en Ellen Corver zich in rap tempo ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende pianotrio’s van Nederland, met een bekendheid die tot ver buiten onze landsgrenzen reikt. Het trio staat bekend om zijn interpretatieve diepgang, avontuurlijke programmering en constante zoektocht naar vernieuwing van het trio-repertoire. Die nieuwsgierigheid is het vertrekpunt van deze serie, waarin uiteenlopende vragen de basis vormen voor een interessant verhaal met bijpassende muziek.

Bob Zimmerman: Wat doet een arrangeur?
Bob Zimmerman is een van Nederlands meest actieve arrangeurs en componisten. Hij is vaste arrangeur bij het Metropole Orkest en schreef onder meer het arrangement van de tango Adiós Nonino van Ástor Piazzolla, dat gespeeld werd op het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in 2002. Daarnaast componeerde hij soundtracks voor films als De Avonden, Tirza, Süskind en De Nieuwe Wildernis. Als geen ander weet hij hoe je een succesvol arrangement schrijft, en voor wat voor keuzes een arrangeur in het proces gesteld wordt.