Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Orgelconcert Shean Bowers (Bath Abbey)

Shean Bowers is Assistant Director of Music van Bath Abbey. Als begeleider, recitalist en koorregisseur trad Shean op in heel Engeland maar ook in Frankrijk, Duitsland en Denemarken. Met dit concert presenteert Klassiek aan de Rijn het nieuwe Hauptwerk orgel. Dit orgel is op maat gebouwd, heeft vier klavieren en alle mogelijke speelhulpen. De high-end audio is speciaal ontwikkeld voor Hauptwerk door een Nederlandse fabrikant en specialist op dit gebied. Graag presenteren wij dit unieke orgel aan u. Van harte welkom.

Bowers vervult zijn functie als Assistant Director of Music sinds september 2010. Eerder was hij directeur van het Royal Liverpool Philharmonic Training Choiren Organ Scholar van Liverpool Cathedral. Onlangs is Shean benoemd tot hoofdorganist van Bath Abbey. Shean's muzikale carrière begon op jonge leeftijd, toen hij werd aangenomen als koorknaap in het koor van Liverpool Cathedral. Beurzen stelden Shean in staat het zijn orgelstudie voor te zetten bij professor Ian Tracey. Studiebeurzen werden toegekend voor studies aan Chetham's School of Music; The Royal Academy of Music; Liverpool University and The Royal Northern College of Music.

Zijn taken bij Bath Abbey bestaan uit assistentie, scholing en dirigeren van de koren, het spelen van de diensten en de leiding van jongste koorleden. In 2011 heeft Shean een koor opgericht, The Melodymakers, voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar oud en heeft hij de regie bij het schoolprogramma voor meer dan 1.000 kinderen met het programma ‘Find Their Voices”.

Als begeleider, recitalist en koorregisseur trad Shean op in heel Engeland maar ook in Frankrijk, Duitsland en Denemarken. Hij speelde als solist bij verschillende orkesten, waaronder The Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, The Halle, Chetham's School of Music Symphony Orchestra en Bath Philharmonia. Meest recent speelde Shean het orgelconcert van Poulenc en de orgelsymfonie van Saint-Saens met de Bath Philharmonia op het Klais-orgel van Bath Abbey.

Shean is zeer gewild als muziekopleider, examinator en als jurylid. Hij is een van de organisten voor BBC Daily Service en is regelmatig leider van workshops voor The Royal School of Church Music. Met een speciale interesse in het trainen van jonge stemmen, en als kerkorganist zet Shean zich in voor de ontwikkeling van de volgende generatie musici.

Programma:
George Frideric Handel (1685 – 1759): Occasional Oratorio

Herbert Howells (1892 – 1983): Rhapsody No 1
Edward Elgar (1857 – 1934): Nimrod en Pomp and Circumstance No 4
Noel Rawsthorne (1929 – 2019): Prelude on Londonderry air en Sortie on „Nun Danket Alle Gott“
Percy Whitlock (1903 – 1946): Dignity and Impudence
William Walton (1902 – 1983): Popular Song en Crown Imperial

Entreeprijzen:
Entreekaart volwassenen € 10
CJP/student € 5
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief programma en drankje na afloop.