Seinconcerten: Ragazze Quartet

Vrijdag 10 maart 2023, 20:15 - 22:15 uur

Hilversum, Kerkgebouw De Morgenster

Seinconcerten: Ragazze Quartet

Hilversum, Kerkgebouw De Morgenster, vrijdag 10 maart 2023, 20:15 - 22:15 uur

Info

Het pure strijkkwartet programma Basis 2.0 van het Ragazze Quartet is een concert vol bloedstollend mooie muziek. Met dit programma gaat het kwartet terug naar haar wortels, en vertellen de Ragazze u waarom zij juist deze stukken zo onbeschrijfelijk mooi vinden. Maar ook waarom zij dag in dag uit strijkkwartet spelen en wat hun toekomstdromen zijn.

In 2014 maakte Ragazze samen met schrijver en regisseur Koos Terpstra al eenzelfde programma, waarin zij hun publiek een intiem kijkje achter de schermen van hun professionele praktijk gaven. De samenwerking krijgt nu een vervolg in Basis 2.0, waarin het kwartet opnieuw een moment neemt om de diepte in te duiken en zichzelf te bevragen over de grote thema’s in hun carrière.

Basis 2.0 bevat twee stukken die betekenisvol zijn geweest aan het begin van onze loopbaan. Het Lente- kwartet van Mozart bestudeerde Ragazze al jaren geleden tijdens haar studie aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Schuberts ‘Der Tod und das Mädchen’ stond op hun debuutplaat bij hun label Channel Classics. Daartussenin spelen de Ragazze een voor hen nieuw werk van Jörg Widmann.