Seinconcerten: 'Come out, Caioni'

Hilversum, Kerkgebouw De Morgenster, vrijdag 15 maart 2024, 20:15 - 22:15 uur

Info
Reserveer nu
Contact

Come Out, Caioni! Stel je voor: op een kruispunt van Transsylvanische wegen legt een gretige liefhebber in de 17e eeuw een muzikale verzameling aan.

​Wat een opmerkelijk brede interesse had deze monnik Johannes Caioni! Zijn verzameling laat zich beluisteren als de playlist van iemand uit een welvarende en kosmopolitische streek. Wereldlijke liederen, Hongaarse en Roemeensvolksdansen en dansen in West-Europese stijl, instrumentale stukken uit de barok en kerkelijke muziek. Daarnaast absolute meesterwerken van Claudio Monteverdi en Orlando Di Lasso. De rijkdom is overweldigend.

De ‘Codex Caioni’ was lang zoek en werd in de jaren ’80 gevonden in een muur, waar hij in de Tweede Wereldoorlog als bescherming tegen de Russen was ingemetseld. Uit de 346 stukken heeft Black Pencil de allermooiste geselecteerd. De wonderlijke diversiteit van de muziek is volledig overeind gebleven in de manier waarop zij het programma hebben opgebouwd.

​‘Come out, Caioni’ bladert door één van de meest interessante muziekverzamelingen uit Europa. Ga mee schatgraven!

Uitvoerenden:

Ensemble Black Pencil

Jorge Isaac blokfluit

Matthijs Koene panfluit

Esra Pehlivanli altviool

Marko Kassl accordeon

Enric Monfort slagwerk


Seinconcerten - Hilversum

De serie Seinconcerten is in 2000 opgericht door Wouter den Hond, die de serie 15 jaar zowel artistiek als zakelijk zeer succesvol heeft geleid. Bij zijn afscheid in 2015 is een nieuwe stichting in het leven geroepen: de stichting Seinconcerten.